Sonntag, 25. Oktober 2020

Orangen-Quark-Creme / Narancsos túrókrém

 Die Creme kann man auch noch mit 3-4 El Cointreau verfeinern.

 


Zutaten für 4 Personen:

·       4 Blätter Gelatine

·       150 ml frisch gepresster Orangensaft

·       1-2 El Zitronensaft

·       100 g Zucker

·       150 g Quark

·       300 ml Schlagsahne

 

1.    Die Gelatine im kalten Wasser einweichen.

2.    Den Orangensaft und den Zitronensaft in einem kleinen Topf erwärmen (nicht kochen), die ausgedrückte Gelatine darin auflösen, dann den Zucker dazugeben, verrühren und etwas abkühlen lassen.

3.    Den Orangensaft mit dem Quark vermischen bis es zu gelieren anfängt, kalt stellen, dabei gelegentlich umrühren.

4.    Die Schlagsahne steif schlagen, dann vorsichtig unter die gelierende Creme heben.

5.    Vier Dessertringe auf eine Platte legen, die Creme einfüllen und für mindestens 4 Stunden kühl stellen.

6.    Das Dessert aus den Ringen lösen, auf Teller setzen und servieren.

 

Hozzávalók 4 személyre:

·       4 lap színtelen zselatin

·       150 ml narancslé

·       1-2 ek citromlé

·       100 g cukor

·       150 g tehéntúró (20% zsírtartalom)

·       300 ml tejszín

 

 

1.    A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

2.    A narancslevet a citromlével egy kis lábasba felmelegítjük (de nem főzzük). A kicsavart zselatint felolvasztjuk a meleg narancslében, majd hozzákeverjük a cukrot és hagyjuk egy kicsit hűlni.

3.    A zselatinos narancslét a túróhoz keverjük. Hidegre tesszük, míg elkezd zselésedni, közbe átkeverjük.

4.    A tejszint kemény habbá verjük majd óvatosan a zselésedő krémhez keverjük. A krémet habzsákba töltjük, és a narancshéjakba nyomjuk. Legálabb 1 órára hidegre tesszük.

5.    A krémet 4 hideg vízzel kiöblített formába töltjük, és legalább 4 órára betesszük a hűtőbe.

6.    A desszertet tányérra borítjuk és tálaljuk.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen