Die Creme kann man auch noch mit 3-4 El Cointreau verfeinern.
Zutaten für 4 Personen:
· 4 Blätter
Gelatine
· 150 ml
frisch gepresster Orangensaft
· 1-2 El
Zitronensaft
· 100 g Zucker
· 150 g Quark
· 300 ml
Schlagsahne
1.
Die Gelatine
im kalten Wasser einweichen.
2.
Den
Orangensaft und den Zitronensaft in einem kleinen Topf erwärmen (nicht kochen),
die ausgedrückte Gelatine darin auflösen, dann den Zucker dazugeben, verrühren
und etwas abkühlen lassen.
3.
Den
Orangensaft mit dem Quark vermischen bis es zu gelieren anfängt, kalt stellen,
dabei gelegentlich umrühren.
4.
Die
Schlagsahne steif schlagen, dann vorsichtig unter die gelierende Creme heben.
5.
Vier
Dessertringe auf eine Platte legen, die Creme einfüllen und für mindestens 4 Stunden
kühl stellen.
6.
Das Dessert aus den Ringen lösen, auf Teller setzen und
servieren.
Hozzávalók
4 személyre:
· 4 lap
színtelen zselatin
· 150 ml
narancslé
· 1-2 ek
citromlé
· 100 g
cukor
· 150 g
tehéntúró (20% zsírtartalom)
· 300 ml
tejszín
1.
A
zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
2.
A
narancslevet a citromlével egy kis lábasba felmelegítjük (de nem főzzük). A
kicsavart zselatint felolvasztjuk a meleg narancslében, majd hozzákeverjük a
cukrot és hagyjuk egy kicsit hűlni.
3.
A
zselatinos narancslét a túróhoz keverjük. Hidegre tesszük, míg elkezd
zselésedni, közbe átkeverjük.
4.
A
tejszint kemény habbá verjük majd óvatosan a zselésedő krémhez keverjük. A
krémet habzsákba töltjük, és a narancshéjakba nyomjuk. Legálabb 1 órára hidegre
tesszük.
5.
A
krémet 4 hideg vízzel kiöblített formába töltjük, és legalább 4 órára betesszük
a hűtőbe.
6.
A
desszertet tányérra borítjuk és tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen