Samstag, 10. Oktober 2020

Baileys panna Cotta mit Espresso / Whiskylikőrös panna cotta presszókávéval

 Panna Cotta mal anders. Den Baileys kann man durch Schokolikör ersetzen.

 


Zutaten für 4 Personen:

·       3 Blätter Gelatine

·       600 g Schlagsahne

·       150 ml Baileys

·       50 g Zucker

·       1 Pck Vanillezucker

·       4 kleine Espresso   

 

1.    Die Gelatine für 10 Minuten im kalten Wasser einweichen.

2.    Die Schlagsahne, den Zucker, den Vanillezucker und den Likör aufkochen und ungefähr 10 Minuten köcheln lassen. Vom Herd nehmen und die ausgedrückte Gelatine darin auflösen.

3.    Die Masse auf 4 Gläser verteilen, erkalten lassen und für mindestens 6 Stunden in den Kühlschrank stellen.

4.    Vor dem Servieren auf jede Panna-Cotta je einen kleinen frisch gebrühten Espresso gießen und sofort servieren.

 

A panna cottának a felnőtteknek való változata. Whiskylikőr helyett elkészíthetjük csokoládélikőrrel is.

 

Hozzávalók 4 személyre:

·       3 lap színtelen zselatin

·       600 g tejszín

·       150 ml whiskylikőr

·       50 g cukor

·       1 vaníliás cukor

·       4 csésze forró presszókávé

 

1.    A zselatint hidegvízbe áztatjuk.

2.    A tejszint a cukorral, vaníliás cukorral, és a likőrrel felfőzzük, és kb. 10 percig főzzük. Levesszük a tűzről és felolvasztjuk benne a kifacsart zselatint.

3.    A likőrös-tejszínt 4 pohárba töltjük. Hagyjuk kihűlni, majd legalább 6 órára hűtőbe tesszük.

4.    Tálalás előtt mindegyik panna cottára öntünk egy-egy forró presszókávét és rögtön tálaljuk.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen