Dazu passen Reis, Nudeln oder Polenta.
Zutaten für 4 Personen:
· 600
g Hähnchenmägen
· 1
Zwiebel
· 1
Knoblauchzehe
· 2
El Öl
· 1
El Tomatenmark
· 1/2
gelbe Paprikaschote
· 4
Kirschtomaten
· 150
ml Rotwein
· 300
ml Geflügelbrühe
· 100
g Creme Fraîche
· 2
Tl Mehl
· Salz
· Pfeffer
· Cayennepfeffer
1.
Die Hähnchenmägen waschen, trockentupfen. Die Zwiebel und den Knoblauch schälen, fein würfeln.
2.
Das Öl in einer Pfanne erhitzen, die Zwiebel
darin glasig andünsten, die Hähnchenmägen zugeben und weitere 3-5 Minuten
braten. Das Tomatenmark und den Knoblauch unterrühren. Mit Salz, Pfeffer und
Cayennepfeffer abschmecken.
3.
Mit dem Wein und der Brühe ablöschen.
Aufkochen lassen und zugedeckt bei schwacher Hitze ungefähr 90-105 Minuten
köcheln lassen.
4.
Die Paprikaschote entkernen, in Streifen
schneiden. Die Tomaten halbieren. Das Mehl mit der Creme Fraîche und etwas
Wasser glatt rühren.
5.
Die Paprikastreifen, die Tomaten und die
Creme-Fraîche-Mischung dazugeben und weitere 15 Minuten köcheln lassen.
Nem egy gyors étel, de néha megéri egy kis
időt szánni rá, mert nagyon finom. Tálaljuk rizzsel, tésztával, vagy
puliszkával.
Hozzávalók
4 személyre:
· 600
g csirkezúza
· 1
vöröshagyma
· 1
gerezd fokhagyma
· 2
ek olaj
· 1
ek sűrített paradicsom
· 1/2
sárga paprika
· 4
koktélparadicsom
· 150
ml vörösbor
· 300
ml szárnyas leves
· 100
g creme fraiche
· 2
tk liszt
· Só
· Bors
· Cayenne
bors
1.
A
zúzát megtisztítjuk, mossuk, konyhapapírral szárazra itatjuk. A kétféle hagymát
meghámozzuk, apróra vágjuk.
2.
Az
olajban a hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a zúzát, és további 3-5
percig pirítjuk. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, fokhagymát. Sóval és a
kétféle borssal ízesítjük.
3.
Felöntjük
a borral és levessel. Felfőzzük és lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 90-105
percig főzzük.
4.
A
paprika magházát kivágjuk, mossuk, vékony csíkokra vágjuk. a paradicsomokat
elfelezzük. A lisztet simára kavarjuk a creme fraichel és kevés vízzel.
5.
A paprikát, paradicsomot, és a lisztes creme
fraichet a zúzához adjuk, és további 15 percig főzzük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen