Montag, 19. Oktober 2020

Hähnchenmägen mit Rotwein / Vörösboros csirkezúza ragú

 Dazu passen Reis, Nudeln oder Polenta. 

 


Zutaten für 4 Personen:

·       600 g Hähnchenmägen

·       1 Zwiebel

·       1 Knoblauchzehe

·       2 El Öl

·       1 El Tomatenmark

·       1/2 gelbe Paprikaschote

·       4 Kirschtomaten

·       150 ml Rotwein

·       300 ml Geflügelbrühe

·       100 g Creme Fraîche

·       2 Tl Mehl

·       Salz

·       Pfeffer

·       Cayennepfeffer

 

1.    Die Hähnchenmägen waschen, trockentupfen. Die Zwiebel und den Knoblauch schälen, fein würfeln.

2.    Das Öl in einer Pfanne erhitzen, die Zwiebel darin glasig andünsten, die Hähnchenmägen zugeben und weitere 3-5 Minuten braten. Das Tomatenmark und den Knoblauch unterrühren. Mit Salz, Pfeffer und Cayennepfeffer abschmecken.

3.    Mit dem Wein und der Brühe ablöschen. Aufkochen lassen und zugedeckt bei schwacher Hitze ungefähr 90-105 Minuten köcheln lassen.

4.    Die Paprikaschote entkernen, in Streifen schneiden. Die Tomaten halbieren. Das Mehl mit der Creme Fraîche und etwas Wasser glatt rühren.

5.    Die Paprikastreifen, die Tomaten und die Creme-Fraîche-Mischung dazugeben und weitere 15 Minuten köcheln lassen.

 

Nem egy gyors étel, de néha megéri egy kis időt szánni rá, mert nagyon finom. Tálaljuk rizzsel, tésztával, vagy puliszkával.

 

Hozzávalók 4 személyre:

·       600 g csirkezúza

·       1 vöröshagyma

·       1 gerezd fokhagyma

·       2 ek olaj

·       1 ek sűrített paradicsom

·       1/2 sárga paprika

·       4 koktélparadicsom

·       150 ml vörösbor

·       300 ml szárnyas leves

·       100 g creme fraiche

·       2 tk liszt

·      

·       Bors

·       Cayenne bors

 

 

1.    A zúzát megtisztítjuk, mossuk, konyhapapírral szárazra itatjuk. A kétféle hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.

2.    Az olajban a hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a zúzát, és további 3-5 percig pirítjuk. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, fokhagymát. Sóval és a kétféle borssal ízesítjük.

3.    Felöntjük a borral és levessel. Felfőzzük és lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 90-105 percig főzzük.

4.    A paprika magházát kivágjuk, mossuk, vékony csíkokra vágjuk. a paradicsomokat elfelezzük. A lisztet simára kavarjuk a creme fraichel és kevés vízzel.

5.     A paprikát, paradicsomot, és a lisztes creme fraichet a zúzához adjuk, és további 15 percig főzzük.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen