Montag, 31. August 2020

Zucchini-Couscous-Taler / Cukkinis-kuszkuszos tallérok

Dazu einen leckeren Joghurtdip reichen. Für eine exotische Variante die Masse mit Kreuzkümmel oder mit Ras-El-Hanout würzen.

 

Zutaten für 2 Personen:

·       75 g Couscous

·       150 ml heiße Gemüsebrühe

·       200 g Zucchini

·       1 Ei

·       Salz

·       Pfeffer

·       edelsüßes Paprikapulver

·       Chiliflocken

·       etwas Öl

 

1.    Den Couscous mit der heißen Brühe übergießen. Mit Salz, Pfeffer, Paprikapulver und Chiliflocken würzen. Zugedeckt ungefähr 10 Minuten quellen lassen.

2.    Die Zucchini grob reiben, mit dem Ei zu dem Couscous geben, gut verrühren. Falls nötig mit Salz, Pfeffer, Chiliflocken nachwürzen.

3.    Aus der Masse Kugeln formen, dann flach drücken.

4.    In einer Pfanne ein wenig Öl erhitzen und die Taler darin goldbraun braten.

 

Finom feltét főzelékekhez, de önmagában is egy fűszeres joghurt dippel tálalva finom. Ízesíthetjük római köménnyel, vagy ras el hanout-tal is.  Cukkini helyett elkészíthetjük sárgarépával is, ebben az esetben ízesíthetjük curry porral is.

 

Hozzávalók 2 személyre:

·       75 g kuszkusz

·       150 ml zöldségleves, forró

·       200 g cukkini

·       1 tojás

·      

·       Bors

·       Fűszerpaprika

·       Chilipehely

 

1.    A kuszkuszt felöntjük forró levessel. Sóval, borssal, paprikával, chilipehellyel fűszerezzük. Lefedjük, és kb. 10 percig hagyjuk állni.

2.     A cukkinit durvára reszeljük, majd a tojással együtt a kuszkuszhoz adjuk, jól eldolgozzuk.  Ha szükséges sóval, borssal, chilipehellyel ízesítjük.

3.    A masszából golyókat formázunk, majd ellapítjuk.

4.    Egy serpenyőbe kevés olajat felhevítünk, és a tallérokat aranybarnára sütjük.

 


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen