Dazu einen leckeren
Joghurtdip reichen. Für eine exotische Variante die Masse mit Kreuzkümmel oder
mit Ras-El-Hanout würzen.
Zutaten für 2 Personen:
· 75
g Couscous
· 150
ml heiße Gemüsebrühe
· 200
g Zucchini
· 1
Ei
· Salz
· Pfeffer
· edelsüßes
Paprikapulver
· Chiliflocken
· etwas
Öl
1.
Den Couscous mit der heißen Brühe übergießen. Mit Salz,
Pfeffer, Paprikapulver und Chiliflocken würzen. Zugedeckt ungefähr 10 Minuten
quellen lassen.
2.
Die Zucchini grob reiben, mit dem Ei zu dem Couscous
geben, gut verrühren. Falls nötig mit Salz, Pfeffer, Chiliflocken nachwürzen.
3.
Aus der Masse Kugeln formen, dann flach drücken.
4.
In einer Pfanne ein wenig Öl erhitzen und die Taler darin
goldbraun braten.
Finom feltét főzelékekhez, de önmagában is egy fűszeres
joghurt dippel tálalva finom. Ízesíthetjük római köménnyel, vagy ras el
hanout-tal is. Cukkini helyett
elkészíthetjük sárgarépával is, ebben az esetben ízesíthetjük curry porral is.
Hozzávalók
2 személyre:
· 75
g kuszkusz
· 150
ml zöldségleves, forró
· 200
g cukkini
· 1
tojás
· Só
· Bors
· Fűszerpaprika
· Chilipehely
1.
A
kuszkuszt felöntjük forró levessel. Sóval, borssal, paprikával, chilipehellyel
fűszerezzük. Lefedjük, és kb. 10 percig hagyjuk állni.
2.
A cukkinit durvára reszeljük, majd a tojással
együtt a kuszkuszhoz adjuk, jól eldolgozzuk.
Ha szükséges sóval, borssal, chilipehellyel ízesítjük.
3.
A
masszából golyókat formázunk, majd ellapítjuk.
4.
Egy
serpenyőbe kevés olajat felhevítünk, és a tallérokat aranybarnára sütjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen