Kartoffelsalat mal
anders.
Zutaten für 4 Personen:
· 800 g Kartoffeln
· 300 g Kirschtomaten
· 2 Dosen
grüne Bohnen (425 ml)
· 20 Stk.
Oliven
· 30 g
Parmesan
Für
das Dressing:
· 1 Knoblauchzehe
· 4 El
Acet Balsamico
· 6 El
Olivenöl
· Salz
· Pfeffer
· Basilikum
1.
Die Kartoffeln waschen, dann im kochenden Salzwasser
ungefähr 45 Minuten gar kochen. Abtropfen lassen, schälen, in Scheiben
schneiden.
2.
Die Tomaten waschen, halbieren. Die Bohnen abtropfen
lassen.
3.
Für das Dressing: Den durchgepressten Knoblauch und das
fein geschnittene Basilikum mit dem Essig und dem Öl vermischen. Mit Salz und
Pfeffer abschmecken.
4.
Das Dressing über den Salat gießen, gut vermengen. Mit
Parmesanspänen bestreuen und servieren.
Még egy finom burgonyasaláta recept.
Ebédre, vacsorára, húsok mellé vagy csak önmagába.
Hozzávalók
4 személyre:
· 800 g
burgonya
· 300 g
koktél paradicsom
· 2
zöldbab konzerv (425 ml)
· 20 db
olajbogyó
· 30 g
parmezán
A
dresszinghez:
· 1
gerezd fokhagyma
· 4 ek
balzsam ecet
· 6 ek
olívaolaj
· só
· bors
· bazsalikom
1.
A
burgonyát megmossuk, majd sós vízben kb. 45 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük,
meghántjuk, szeletekre vágjuk.
2.
A
paradicsomot megmossuk, ketté vágjuk. A babot leszűrjük.
3.
A
dresszinghez a fokhagymát meghántjuk, fokhagymaprésen átnyomjuk. A bazsalikomot
megmossuk, leveleit letépkedjük, párat félre teszünk, a maradékot apróra vágjuk.
Elkeverjük az ecettel, olajjal és fokhagymával. Sóval, borssal ízesítjük.
4.
A salátára öntjük, és jól összekeverjük.
Parmezán forgácsokkal és a maradék bazsalikomlevéllel megszórva tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen