Freitag, 7. August 2020

Mediterraner Kartoffelsalat / Mediterrán burgonyasaláta

Kartoffelsalat mal anders.

 

Zutaten für 4 Personen:

·       800 g Kartoffeln

·       300 g Kirschtomaten

·       2 Dosen grüne Bohnen (425 ml)

·       20 Stk. Oliven

·       30 g Parmesan

Für das Dressing:

·       1 Knoblauchzehe

·       4 El Acet Balsamico

·       6 El Olivenöl

·       Salz

·       Pfeffer

·       Basilikum

 

 

1.    Die Kartoffeln waschen, dann im kochenden Salzwasser ungefähr 45 Minuten gar kochen. Abtropfen lassen, schälen, in Scheiben schneiden.

2.    Die Tomaten waschen, halbieren. Die Bohnen abtropfen lassen.

3.    Für das Dressing: Den durchgepressten Knoblauch und das fein geschnittene Basilikum mit dem Essig und dem Öl vermischen. Mit Salz und Pfeffer abschmecken.

4.    Das Dressing über den Salat gießen, gut vermengen. Mit Parmesanspänen bestreuen und servieren.

 

 

Még egy finom burgonyasaláta recept. Ebédre, vacsorára, húsok mellé vagy csak önmagába.

 

Hozzávalók 4 személyre:

·       800 g burgonya

·       300 g koktél paradicsom

·       2 zöldbab konzerv (425 ml)

·       20 db olajbogyó

·       30 g parmezán

A dresszinghez:

·       1 gerezd fokhagyma

·       4 ek balzsam ecet

·       6 ek olívaolaj

·      

·       bors

·       bazsalikom

 

 

1.    A burgonyát megmossuk, majd sós vízben kb. 45 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, meghántjuk, szeletekre vágjuk.

2.    A paradicsomot megmossuk, ketté vágjuk. A babot leszűrjük.

3.    A dresszinghez a fokhagymát meghántjuk, fokhagymaprésen átnyomjuk. A bazsalikomot megmossuk, leveleit letépkedjük, párat félre teszünk, a maradékot apróra vágjuk. Elkeverjük az ecettel, olajjal és fokhagymával. Sóval, borssal ízesítjük. 

4.     A salátára öntjük, és jól összekeverjük. Parmezán forgácsokkal és a maradék bazsalikomlevéllel megszórva tálaljuk.

 


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen