Montag, 24. August 2020

Mit Couscous gefüllte Paprikaschote / Kuszkuszos töltött paprika

Ein leckeres, vegetarisches Gericht.

 

Zutaten für 2 Personen:

·       2 rote Paprikaschoten

·       50 g Couscous

·       100 g Feta

·       20 g grüne Oliven

·       1 Knoblauchzehe

·       ½ Tl Ras el Hanout

·       1 El Petersilie

·       Salz

·       Pfeffer

·       2 El Olivenöl

·       1 kleine Zwiebel

·       200 g passierte Tomaten

·       Harissa

 

1.    Die Paprikaschoten waschen, mit der Hand den Strunk eindrücken, heraus nehmen, und die Schoten auch innen mit Wasser ausspülen. 

2.    Das Couscous mit 100 ml kochendem Wasser übergießen, zudecken und 10 Minuten quellen lassen. Mit einer Gabel auflockern und etwas abkühlen lassen.

3.    Den zerbröckelten Feta, den durchgepressten Knoblauch, die grob gehackten Oliven, die Petersilie, das Ras el Hanout und 1 El Olivenöl zugeben. Mit Salz und Pfeffer abschmecken und gut vermischen.

4.    Die Paprikaschoten mit der Couscous-Mischung füllen.

5.    Den Rest Öl in einer Pfanne erhitzen, die fein gewürfelte Zwiebel zugeben und glasig andünsten. Mit den Tomaten ablöschen und aufkochen. Mit Salz, Pfeffer und Harissa abschmecken und in eine Auflaufform gießen.

6.    Die gefüllten Paprikaschoten in die Auflaufform geben, mit einem Stück Alufolie bedecken. Im heißen Ofen bei 180 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr 40-50 Minuten garen.

 

Egy egyszerű hús nélküli étel. A kuszkuszos keveréket és a paradicsomos mártást ízesíthetjük a ras el hanout és a harissa helyett mediterrán fűszerekkel, mint kakukkfű, bazsalikom, rozmaring 

 

Hozzávalók 2 személyre:

·       2 piros paprika

·       50 g kuszkusz

·       100 g feta

·       20 g olajbogyó, zöld

·       1 gerezd fokhagyma

·       ½ tk ras el hanout

·       1 ek petrezselyem

·      

·       Bors

·       2 ek olívaolaj

·       1 vöröshagyma, kis

·       200 g paradicsom passzírozott

·       Harissa

 

1.    A paprikákat kicsumázzuk, majd megmossuk.

2.    A kuszkuszt felöntjük 100 ml lobogó vízzel, lefedjük, és kb. 10 percet hagyjuk állni. Majd egy villával fellazítjuk és hagyjuk kicsit hűlni.

3.    A kuszkuszhoz adjuk az elmorzsolt fetát, az áttört fokhagymát, a durvára vágott olajbogyót, a petrezselymet, a ras el hanout -ot, és 1 ek olajat. Sóval, borssal ízesítjük, és jól eldolgozzuk.

4.    A paprikákat megtöltjük a kuszkuszos keverékkel.

5.    A maradék olajat egy serpenyőben felhevítjük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és üvegesre dinszteljük. Felöntjük a paradicsommal és ép csak felfőzzük. Sóval, borssal és a harissával ízesítjük, egy tűzálló tálba öntjük.

6.    Ráhelyezzük a paprikákat, a tálat alufóliával lefedjük. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe és kb. 40-50 percig főzzük.

 


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen