Ein leckeres,
vegetarisches Gericht.
Zutaten für 2 Personen:
· 2
rote Paprikaschoten
· 50
g Couscous
· 100
g Feta
· 20
g grüne Oliven
· 1
Knoblauchzehe
· ½
Tl Ras el Hanout
· 1
El Petersilie
· Salz
· Pfeffer
· 2
El Olivenöl
· 1
kleine Zwiebel
· 200
g passierte Tomaten
· Harissa
1.
Die
Paprikaschoten waschen, mit der Hand den Strunk eindrücken, heraus nehmen, und
die Schoten auch innen mit Wasser ausspülen.
2.
Das Couscous
mit 100 ml kochendem Wasser übergießen, zudecken und 10 Minuten quellen lassen.
Mit einer Gabel auflockern und etwas abkühlen lassen.
3.
Den
zerbröckelten Feta, den durchgepressten Knoblauch, die grob gehackten Oliven,
die Petersilie, das Ras el Hanout und 1 El Olivenöl zugeben. Mit Salz und Pfeffer
abschmecken und gut vermischen.
4.
Die
Paprikaschoten mit der Couscous-Mischung füllen.
5.
Den Rest Öl in
einer Pfanne erhitzen, die fein gewürfelte Zwiebel zugeben und glasig
andünsten. Mit den Tomaten ablöschen und aufkochen. Mit Salz, Pfeffer und Harissa
abschmecken und in eine Auflaufform gießen.
6.
Die gefüllten
Paprikaschoten in die Auflaufform geben, mit einem Stück Alufolie bedecken. Im
heißen Ofen bei 180 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr 40-50 Minuten garen.
Egy egyszerű hús nélküli étel. A kuszkuszos keveréket és a
paradicsomos mártást ízesíthetjük a ras el hanout és a harissa helyett
mediterrán fűszerekkel, mint kakukkfű, bazsalikom, rozmaring
Hozzávalók
2 személyre:
· 2
piros paprika
· 50
g kuszkusz
· 100
g feta
· 20
g olajbogyó, zöld
· 1
gerezd fokhagyma
· ½
tk ras el hanout
· 1
ek petrezselyem
· Só
· Bors
· 2
ek olívaolaj
· 1
vöröshagyma, kis
· 200
g paradicsom passzírozott
· Harissa
1.
A
paprikákat kicsumázzuk, majd megmossuk.
2.
A
kuszkuszt felöntjük 100 ml lobogó vízzel, lefedjük, és kb. 10 percet hagyjuk
állni. Majd egy villával fellazítjuk és hagyjuk kicsit hűlni.
3.
A
kuszkuszhoz adjuk az elmorzsolt fetát, az áttört fokhagymát, a durvára vágott
olajbogyót, a petrezselymet, a ras el hanout -ot, és 1 ek olajat. Sóval,
borssal ízesítjük, és jól eldolgozzuk.
4.
A
paprikákat megtöltjük a kuszkuszos keverékkel.
5.
A
maradék olajat egy serpenyőben felhevítjük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát
és üvegesre dinszteljük. Felöntjük a paradicsommal és ép csak felfőzzük. Sóval,
borssal és a harissával ízesítjük, egy tűzálló tálba öntjük.
6.
Ráhelyezzük
a paprikákat, a tálat alufóliával lefedjük. Betoljuk a 180 fokra előmelegített
sütőbe és kb. 40-50 percig főzzük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen