Salsa ist das
spanische Wort für Sauce. Die Salsa wird meist aus Tomaten, Chilis, Zwiebeln,
Knoblauchzehen gekocht und wird kalt als Dip (z. B. zu Tortillas und Tacos)
verwendet wird. Pico de gallo ist eine traditionelle Salsa, deren Zutaten
ausschließlich roh vermischt serviert werden. Unter die Salsa kann man auch
noch Avocado- oder Gurkenwürfel mischen.
Zutaten für 3 Personen:
·
4 Tomaten
·
1 kleine,
rote Zwiebel
·
1 Jalapeno
·
½ Bund
Koriander
·
1 Knoblauchzehe
·
Saft von 1
Limette
·
Salz
· Pfeffer
1.
Die Tomaten vierteln, das Kernhaus rausschneiden und das
Tomatenfleisch fein würfeln. Den Jalapeno halbieren, die Kerne rausschneiden,
fein würfeln. Die Zwiebel schälen, fein würfeln. Die Korianderblätter abzupfen
und fein hacken.
2.
Alles in eine Schüssel geben, den Knoblauch darauf
pressen, mit dem Limettensaft übergießen. Mit Salz und Pfeffer abschmecken und
gut vermengen.
A salsa egy latin-amerikai finom fűszeres
mártás, vagy szósz, amelyet mártogatósként kínálnak tortilla chips mellé, de
töltelékként is használják különféle ételekhez. Alapja nagyon kicsi darabkákra
aprított zöldség, ezt a keveréket ízesítik sóval, borssal és limé lével. A salsához adhatunk apróra kockákra vágott
uborkát, vagy avokádót is. A koriandert helyettesíthetjük petrezselyemmel is.
Hozzávalók
3 személyre:
· 4 paradicsom
· 1 lilahagyma, kis
· 1 jalapeno
· ½ csokor koriander
· 1 gerezd fokhagyma
· 1 limé leve
· Só
· Bors
1.
A
paradicsomokat négybe vágjuk, a magházat kivágjuk, majd a húst apró kockákra
vágjuk. A chilit kettévágjuk, a magokat és az ereket kivágjuk, majd apró
kockákra vágjuk. A hagymát apró kockákra vágjuk. A koriander apróra vágjuk.
2.
Az
egészet egy edénybe tesszük, ráreszeljük a fokhagymát, meglocsoljuk a limé
levével. Sóval, borssal ízesítjük, és jól összekavarjuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen