Dazu schmeckt Reis
oder Kartoffelstampf.
Zutaten für 2 Personen:
Für das Hähnchen:
· 2
El Olivenöl
· ½
Tl Salz
· ¼
Tl Pfeffer
· Cayennepfeffer
· 125
g Kirschtomaten
· 2
Knoblauchzehen
· 2-3
Hähnchenkeulen
· 100
g Chorizo
Für die Salsa:
· 125
g Kirschtomaten
· 1
rote Chilischote
· 1
Knoblauchzehe
· ½
Schalotte
· 4
Stiele Koriander
· 1
El Limettensaft
· Salz
1.
Für das Hähnchen: Das Öl mit dem Salz, dem Pfeffer und
Cayennepfeffer verrühren. Das Fleisch waschen, trocken tupfen, dann mit dem
Würzöl einmassieren.
2.
Das Fleisch in eine Auflaufform legen, die Tomaten und
die geschälten und in dünne Scheiben geschnittene Knoblauchzehen zugeben. Im
heißen Ofen bei 180 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr 40 Minuten backen. Dann
in Scheiben geschnitte Wurst zugeben und weitere 20 Minuten braten.
3.
Für die Salsa: Eine Pfanne ohne Fett erhitzen. Die Tomaten, die
Chilischote und die Knoblauchzehe mit Schale darin ungefähr 10 Minuten rösten.
Alles herausnehmen.
4.
Den gerösteten Knoblauch schälen. Die Chilischote
schälen, entkernen, beides sehr fein hacken und in eine Schüssel füllen. Die
Tomaten zufügen und zerdrücken. Die fein geschnittene Schalotte, die grob
geschnittenen Korianderblätter und den Limettensaft unterrühren. Mit Salz
abschmecken.
5.
Die Hähnchen mit der Salsa servieren.
Én most törtburgonyával tálaltam, de
tálalhatjuk párolt rizzsel is.
Hozzávalók
2 személyre:
A csirkéhez:
· 2
ek olívaolaj
· ½
tk só
· ¼
tk bors
· Cayenne
bors
· 125
g koktélparadicsom
· 2
gerezd fokhagyma
· 3
csirkecomb
· 100
g chorizo
A salsához:
· 125
g koktélparadicsom
· 1
piros chili paprika
· 1
gerezd fokhagyma
· ½
salotta
· 4
koriander
· 1
ek lime lé
· Só
1.
A
fűszeres olajhoz az olajat elkeverjük sóval, borssal és a Cayenne borssal. A
húst megmossuk, szárazra itatjuk, majd a fűszeres olajjal jól bemasszírozzuk.
2.
A
húst egy tűzállótálba rakjuk, hozzáadjuk a megmosott paradicsomot, és a
megtisztított vékony szeletekre vágott fokhagymát. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe és
kb. 40 percig sütjük. Majd hozzáadjuk a
szeletekre vágott kolbászt és további 20 percig sütjük.
3.
A
salsához: Egy serpenyőt (zsiradék nélkül) felforrósítunk, beleszórjuk a
paradicsomot, az egész chilit és a fokhagymát héjastul, kb. 10 percig pirítjuk.
Kivesszük.
4.
A
sült fokhagymát meghántjuk, a chilit meghántjuk, kimagozzuk. Mindkettőt apróra
vágjuk, egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a paradicsomot és szétnyomkodjuk.
Hozzákeverjük az apróra vágott salottát, a durvára vágott koriandert és a lime
levet. Sóval ízesítjük.
5.
A
csirkét a salsával tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen