Freitag, 28. August 2020

Krautsalat nach griechischer Art / Görögös káposztasaláta

Das Dressing kann man auch noch mit etwas durchgepressten Knoblauch aromatisieren. Unter den Salat kann man auch noch Lauchzwiebelringe mischen.

 

Zutaten für 4 Personen:

·       750 g Spitzkohl

·       200 Möhren

·       3 El Olivenöl

·       3 El Rotweinessig

·       1 El Zitronensaft

·       1 Tl Oregano

·       1 Tl Senf

·       Salz

·       Pfeffer

·       75 g Feta

 

1.    Den Kohl fein hobeln. Die Möhren schälen, waschen, reiben. Alles in eine Schüssel geben.

2.    Das Öl mit dem Essig, dem Zitronensaft und dem Senf verrühren. Mit Salz, Pfeffer und Oregano abschmecken.

3.    Das Dressing über den Salat gießen, gut vermischen. Den Feta darüber bröckeln und nochmal locker vermischen.

 

A dresszinget ízesíthetjük kevés áttört fokhagymával is. A salátához adhatunk még vékony gyűrűkre vágott újhagymát is.

 

Hozzávalók 4 személyre:

·       750 g káposzta

·       200 sárgarépa

·       3 ek olívaolaj

·       3 ek vörösborecet

·       1 ek citromlé

·       1 tk oregánó

·       1 tk mustár

·      

·       Bors

·       75 g feta

 

1.    A káposztát vékonyra gyaluljuk. A sárgarépát meghámozzuk, mossuk, lereszeljük. Az egészet egy edénybe rakjuk.

2.    Az olajat elkeverjük az ecettel, citromlével, és mustárral. Sóval, borssal, oregánóval ízesítjük.

3.    A dresszinget a salátára öntjük, jól összekavarjuk. Majd rámorzsoljuk a fetát, és még egyszer összekavarjuk.

 


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen