Sonntag, 16. August 2020

Schweinefilet-Pilze-Pfanne / Gombás szűzpecsenye

Dazu Reis oder Nudeln reichen.

 

Zutaten für 2 Personen:

·       300 g Schweinefilet

·       100 g Champignons

·       40 g Bauchspeckwürfel

·       1 Zwiebel, fein gewürfelt

·       1 El Öl

·       Salz

·       Pfeffer

·       1 El Mehl

·       250 ml Fleischbrühe

·       30 ml trockener Weißwein

·       60 ml Schlagsahne

·       2 El Creme Fraîche

·       1 Tl Thymian

·       1 Tl Petersilie 

 

1.    Das Fleisch waschen, trockentupfen, der Länge nach halbieren, dann in dünne Scheibe schneiden.

2.    Die Pilze putzen, in Scheiben schneiden.

3.    Das Öl in einer Pfanne erhitzen, die Bauchspeckwürfel darin anbraten, rausnehmen.

4.    Das Fleisch in die Pfanne geben und goldbraun anbraten. Mit Salz und Pfeffer würzen, rausnehmen und warm halten.

5.    In dem Bratfett die Zwiebel und die Pilze andünsten, mit dem Mehl bestäuben und hell anschwitzen lassen. Mit der Brühe, dem Wein und der Schlagsahne ablöschen und aufkochen lassen. Den Thymian zufügen und 5 Minuten köcheln lassen.

6.    Das Fleisch und den Bauchspeck in die Soße geben und darin erwärmen lassen. Die Creme Fraîche unterrühren und kurz aufkochen. Mit Salz und Pfeffer abschmecken und mit der Petersilie bestreuen.

 

Hozzávalók 2 személyre:

·       300 g szűzpecsenye

·       100 g gomba

·       40 g füstölt húsos szalonna apró kockákra vágva

·       1 vöröshagyma (kb.60 g), apróra vágva

·       1 ek olaj

·      

·       bors

·       1 ek liszt

·       250 ml húsleves

·       30 ml száraz fehér bor

·       60 ml tejszín

·       2 ek creme fraiche

·       1 tk kakukkfű

·       1 tk apróra vágott petrezselyem

 

1.    A szűzpecsenyét mossuk, szárazra töröljük, hosszában elfelezzük, majd vékony szeletekre vágjuk.

2.    A gombát megpucoljuk, szeletekre vágjuk.

3.    Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, a szalonna kockákat megpirítjuk, majd kiszedjük.

4.    A visszamaradt olajban megpirítjuk a hús szeleteket. Sózzuk, borsozzuk, majd kivesszük és melegen tartjuk.

5.    A serpenyőbe megdinszteljük a hagymát és a gombát, majd megszórjuk a liszttel. Felöntjük a levessel, borral és tejszínnel, felfőzzük. Hozzáadjuk a kakukkfüvet kb. 5 percig főzzük.

6.    A húst és a szalonnakockákat a szószba tesszük, és felmelegítjük. Hozzáadjuk a creme fraichet, röviden felfőzzük, sóval és borssal ízesítjük. Megszórjuk petrezselyemmel.

 


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen