Dazu Reis oder Nudeln reichen.
Zutaten für 2 Personen:
· 300 g Schweinefilet
· 100 g Champignons
· 40 g Bauchspeckwürfel
· 1 Zwiebel,
fein gewürfelt
· 1 El
Öl
· Salz
· Pfeffer
· 1 El
Mehl
· 250 ml
Fleischbrühe
· 30 ml trockener
Weißwein
· 60 ml Schlagsahne
· 2 El Creme
Fraîche
· 1 Tl
Thymian
· 1 Tl
Petersilie
1.
Das Fleisch waschen, trockentupfen, der
Länge nach halbieren, dann in dünne Scheibe schneiden.
2.
Die Pilze putzen, in Scheiben schneiden.
3.
Das Öl in einer Pfanne erhitzen, die
Bauchspeckwürfel darin anbraten, rausnehmen.
4.
Das Fleisch in die Pfanne geben und
goldbraun anbraten. Mit Salz und Pfeffer würzen, rausnehmen und warm halten.
5.
In dem Bratfett die Zwiebel und die Pilze
andünsten, mit dem Mehl bestäuben und hell anschwitzen lassen. Mit der Brühe,
dem Wein und der Schlagsahne ablöschen und aufkochen lassen. Den Thymian
zufügen und 5 Minuten köcheln lassen.
6.
Das Fleisch und den Bauchspeck in die Soße
geben und darin erwärmen lassen. Die Creme Fraîche unterrühren und kurz aufkochen.
Mit Salz und Pfeffer abschmecken und mit der Petersilie bestreuen.
Hozzávalók 2 személyre:
· 300 g
szűzpecsenye
· 100 g
gomba
· 40 g
füstölt húsos szalonna apró kockákra vágva
· 1
vöröshagyma (kb.60 g), apróra vágva
· 1 ek
olaj
· só
· bors
· 1 ek
liszt
· 250 ml
húsleves
· 30 ml
száraz fehér bor
· 60 ml
tejszín
· 2 ek
creme fraiche
· 1 tk
kakukkfű
· 1 tk
apróra vágott petrezselyem
1.
A szűzpecsenyét mossuk, szárazra töröljük,
hosszában elfelezzük, majd vékony szeletekre vágjuk.
2.
A gombát megpucoljuk, szeletekre vágjuk.
3.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, a
szalonna kockákat megpirítjuk, majd kiszedjük.
4.
A visszamaradt olajban megpirítjuk a hús
szeleteket. Sózzuk, borsozzuk, majd kivesszük és melegen tartjuk.
5.
A serpenyőbe megdinszteljük a hagymát és a
gombát, majd megszórjuk a liszttel. Felöntjük a levessel, borral és tejszínnel,
felfőzzük. Hozzáadjuk a kakukkfüvet kb. 5 percig főzzük.
6.
A húst és a szalonnakockákat a szószba
tesszük, és felmelegítjük. Hozzáadjuk a creme fraichet, röviden felfőzzük,
sóval és borssal ízesítjük. Megszórjuk petrezselyemmel.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen