Mittwoch, 19. August 2020

Kokoscreme mit Heidelbeeren / Kókuszkrém áfonyával

Unter die Creme kann man auch noch etwas goldgelb angeröstete Kokosraspeln rühren.

 

Zutaten für 4 Personen:

·       6 Blätter Gelatine

·       1 Dose Kokosmilch (400 ml)

·       100 g Zucker

·       Schale von 1 Zitrone

·       80 ml Zitronensaft

·       250 ml Schlagsahne

·       300 g Heidelbeeren

·       1 Pck Vanillezucker

 

1.    Die Gelatine für 10 Minuten im kalten Wasser einweichen.

2.    Die Kokosmilch mit dem Zitronensaft, der Zitronenschale und 60 g Zucker verrühren.

3.    Die ausgedrückte Gelatine in einem kleinen Topf bei schwacher Hitze auflösen. 3-4 El von der Kokosmilchmischung unterrühren, dann unter die übrige Kokosmilchmischung rühren. Kalt stellen.

4.    Die Schlagsahne steif schlagen und vorsichtig unter die gelierende Creme heben. Die Creme auf Gläser verteilen und für mindestens 2 Stunden kühl stellen.

5.    Die Hälfte von den Heidelbeeren in einen Topf geben, mit einer Gabel zerdrücken, den Rest Zucker und den Vanillezucker zugeben und bei schwacher Hitze aufkochen. Vom Herd nehmen, mit einem Stabmixer pürieren und den Rest Heidelbeeren unterrühren.

6.    Vor dem Servieren die Heidelbeersoße auf die Creme verteilen.

 

Intenzívebb lesz a krém aromája, ha aranysárgára pirított kókuszpelyhet keverünk a krémhez.

 

Hozzávalók 4 személyre:

·       6 lap színtelen zselatin

·       1 doboz kókusztej (400 ml)

·       100 g cukorral

·       1 citrom reszelt héja

·       80 ml citromlé

·       250 ml tejszín

·       300 g áfonya

·       1 cs vaníliás cukor

 

1.    A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

2.    A kókusztejet elkeverjük a citromlével, citromhéjjal és 60 g cukorral.

3.    A zselatint kicsavarjuk, majd állandó keverés mellett felolvasztjuk. Hozzáadunk 3 ek a kókusztejből, jól összekeverjük, majd a maradék kókusztejhez adjuk, és jól összekeverjük. Hidegre tesszük, amíg a krém szilárdulni kezd.

4.    A tejszint kemény habbá verjük és óvatosan a krémhez keverjük.  A krémet poharakba töltjük és kb. 2 órára hűtőbe tesszük.

5.    Az áfonyának a felét egy lábasba tesszük, villával összenyomkodjuk, megszórjuk a maradék cukorral és a vaníliás cukorral, és lassú tűzön felfőzzük. Levesszük a tűzről, bot mixerrel pürésítjük, a maradék áfonyát belekeverjük.

6.    Tálalás előtt az áfonyaszószt a poharakba a krémre kanalazzuk.

 


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen