Mittwoch, 8. Juli 2020

Türkischer Tomatensalat mit Gurken / Török paradicsomsaláta uborkával

Leckerer, erfrischender Salat. Den Salat kann man auch mit etwas Knoblauch würzen.

 

Zutaten für 4 Personen:

·       100 g rote Zwiebeln

·       600 g Tomaten

·       300 g Gurke

·       1 Chilischote

·       1 El Minze

·       2 El Zitronensaft

·       2 El Olivenöl

·       Salz

 

1.    Die Zwiebeln schälen, halbieren, dann in dünne Scheiben schneiden. Mit Salz bestreuen, paar Minuten stehen lassen, dann mit kaltem Wasser abspülen und gut ausdrücken.

2.    Die Tomaten vierteln, die Kerne rausschneiden, dann das Tomatenfleisch würfeln. Die Gurke schälen, vierteln, die Kerne rausschneiden, die Gurke in Scheiben schneiden. Den Chili fein hacken.

3.    Alles in eine Schüssel geben. Die Minze zugeben, mit dem Zitronensaft und dem Öl beträufeln, mit Salz abschmecken. Gut vermischen.

 

Finom frissítő saláta. A salátát ízesíthetjük 1 gerezd apróra vágott fokhagymával is.

 

Hozzávalók 4 személyre:

·       100 g lilahagyma

·       600 g paradicsom

·       300 g uborka

·       1 chili paprika

·       1 ek menta

·       2 ek citromlé

·       2 ek olívaolaj

·      

 

1.    A hagymát meghámozzuk, ketté, majd vékony szeletekre vágjuk. Megszórjuk sóval, hagyjuk pár percet állni, majd hideg vízzel lemossuk, és jól kinyomkodjuk.

2.    A paradicsomokat négybe vágjuk, a magházat kivágjuk, majd a paradicsomhúst kockákra vágjuk. az uborkát meghámozzuk, négybe vágjuk, a magos részt levágjuk, és az uborkát szeletekre vágjuk.  A chilit apróra vágjuk.

3.    Az egészet egy edénybe tesszük. Hozzáadjuk a mentát, meglocsoljuk a citromlével és az olajjal, sóval ízlés szerint ízesítjük. Jól összekeverjük.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen