Sonntag, 26. Juli 2020

Apfelgelee mit Vanille-Mascarpone-Creme und Apfel-Tatar / Almazselé vaníliás-mascarpone krémmel és alma tartárral

Leckeres, fruchtiges Dessert.

 

Zutaten für 4 Personen:

·       8 Blätter Gelatine

·       500 ml Apfelsaft

·       100 ml trockener Weißwein

·       2 ½ El Zitronensaft

·       1 Stiel Minze

·       1 Apfel

·        ½ Pck Vanillezucker

·       4 El Mascarpone

·       2 El Zucker

·       Vanillemark von ½ Schote

·       200 g Schlagsahne

 

1.    Die Gelatine im kalten Wasser einweichen.

2.    Den Apfelsaft, den Weißwein und ½ Esslöffel Zitronensaft aufkochen, etwas abkühlen lassen. Die Gelatine ausdrücken und darin auflösen.

3.    Das Apfelgelee etwas abkühlen lassen und lauwarm auf 4 Gläser verteilen. Ungefähr 2 Stunden kalt stellen.

4.    Die Minze waschen, trockenschütteln, die Blätter abzupfen und in feine Streifen schneiden. Den Apfel waschen, entkernen, fein würfeln. Die Apfelwürfel mit der Minze, ½ Päckchen Vanillezucker und den Rest Zitronensaft vermischen.

5.    Die Mascarpone mit der Sahne und dem Vanillemark glatt rühren.

6.    Die Mascarpone-Creme und das Apfel-Tatar auf das erkaltete Apfelgelee schichten

 

Hozzávalók 4 személyre:

·       8 lap színtelen zselatin

·       500 ml almalé

·       100 ml fehér bor

·       2 ½ ek citromlé

·       1 ag friss menta

·       1 alma

·        ½ cs vaníliás cukor

·       4 ek mascarpone

·       2 ek cukor

·       ½ vanília rúd kikapart magja

·       200 g tejszín

 

1.    A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

2.    Az almalevet felfőzzük a borral és ½ ek citromlével, kicsit hűlni hagyjuk, majd felolvasztjuk benne a kifacsart zselatint.

3.    A zselét langyosra hűtjük, majd elosszuk 4 pohárba. Kb. 2 órára hűtőbe tesszük.

4.    A mentát lemossuk, a leveleket letépkedjük, majd vékony csíkokra vágjuk. Az almát megmossuk, negyedeljük, magházat kivágjuk, majd apró kockákra vágjuk. Az almakockákat elkeverjük a menta csíkokkal, ½ cs vaníliás cukorral és a maradék citromlével.

5.    A mascarponet a tejszínnel, cukorral és vaníliával simára kavarjuk.

6.    A mascarponekrémet és az alma tartárt a kihűlt almazselére rétegezzük.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen