Leckeres, fruchtiges Dessert.
Zutaten für 4 Personen:
· 8 Blätter Gelatine
· 500 ml Apfelsaft
· 100 ml trockener Weißwein
· 2 ½ El Zitronensaft
· 1 Stiel Minze
· 1 Apfel
· ½ Pck Vanillezucker
· 4 El Mascarpone
· 2 El Zucker
· Vanillemark von ½ Schote
· 200 g Schlagsahne
1. Die Gelatine im kalten Wasser einweichen.
2. Den Apfelsaft, den Weißwein und ½ Esslöffel Zitronensaft aufkochen, etwas abkühlen lassen. Die Gelatine ausdrücken und darin auflösen.
3. Das Apfelgelee etwas abkühlen lassen und lauwarm auf 4 Gläser verteilen. Ungefähr 2 Stunden kalt stellen.
4. Die Minze waschen, trockenschütteln, die Blätter abzupfen und in feine Streifen schneiden. Den Apfel waschen, entkernen, fein würfeln. Die Apfelwürfel mit der Minze, ½ Päckchen Vanillezucker und den Rest Zitronensaft vermischen.
5. Die Mascarpone mit der Sahne und dem Vanillemark glatt rühren.
6. Die Mascarpone-Creme und das Apfel-Tatar auf das erkaltete Apfelgelee schichten
Hozzávalók 4 személyre:
· 8 lap színtelen zselatin
· 500 ml almalé
· 100 ml fehér bor
· 2 ½ ek citromlé
· 1 ag friss menta
· 1 alma
· ½ cs vaníliás cukor
· 4 ek mascarpone
· 2 ek cukor
· ½ vanília rúd kikapart magja
· 200 g tejszín
1. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
2. Az almalevet felfőzzük a borral és ½ ek citromlével, kicsit hűlni hagyjuk, majd felolvasztjuk benne a kifacsart zselatint.
3. A zselét langyosra hűtjük, majd elosszuk 4 pohárba. Kb. 2 órára hűtőbe tesszük.
4. A mentát lemossuk, a leveleket letépkedjük, majd vékony csíkokra vágjuk. Az almát megmossuk, negyedeljük, magházat kivágjuk, majd apró kockákra vágjuk. Az almakockákat elkeverjük a menta csíkokkal, ½ cs vaníliás cukorral és a maradék citromlével.
5. A mascarponet a tejszínnel, cukorral és vaníliával simára kavarjuk.
6. A mascarponekrémet és az alma tartárt a kihűlt almazselére rétegezzük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen