Freitag, 24. Juli 2020

Fruchtiger Eisbergsalat / Gyümölcsös jégsaláta

Das Dressing kann man auch noch mit 1-2 El Joghurt verfeinern. Unter den Salat kann man auch noch in dünne Streifen geschnittenen Käse mischen.

 

Zutaten für 4 Personen:

·       1 Eisbergsalat

·       1 Apfel

·       2 Orangen

·       1 rote Zwiebel

·       1 Knoblauchzehe

·       4 El Zitronensaft

·       4 El Olivenöl

·       1 Tl Senf

·       Salz

·       Pfeffer

·       1 El Petersilie

·       ½ Tl Thymian

 

1.    Den Salat putzen, vierteln, waschen, in mundgerechte Stücke schneiden.

2.    Die Orange mit einem scharfen Messer schälen, dann filetieren. Die Filets halbieren.

3.    Den Apfel waschen, vierteln, das Kernhaus rausschneiden, dann in dünne Scheiben schneiden.

4.    Die Zwiebel und den Knoblauch schälen, beides fein hacken.

5.    Den Zitronensaft und den Senf verrühren, die Zwiebel, den Knoblauch, die Petersilie, den Thymian und das Öl untermischen. Mit Salz und Pfeffer abschmecken.

6.    Das Dressing über den Salat gießen und gut vermischen.

 

 

 

A dresszinghez keverhetünk 1-2 ek joghurtot is. A salátát gazdagíthatjuk vékony csíkokra vágott sajttal.

 

Hozzávalók 4 személyre:

·       1 jégcsapsaláta

·       1 alma

·       2 narancs

·       1 lilahagyma

·       1 gerezd fokhagyma

·       4 ek citromlé

·       4 ek olívaolaj

·       1 tk mustár

·      

·       bors

·       1 ek petrezselyem

·       ½ tk kakukkfű

 

1.    A salátát megtisztítjuk, négybe vágjuk, megmossuk, majd darabokra vágjuk.

2.    A narancsokat meghámozzuk úgy, hogy a vékony fehér héjat is levágjuk. Utána a narancsokat kifilézzük, az az a gerezdeket elválasztó vékony hártya mentén éles késsel bevágunk, és a gyümölcshúst óvatosan kiemeljük. A filéket ketté vágjuk.

3.     Az almát, megmossuk, négybe vágjuk, a magházát kivágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk.

4.    A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.

5.    A citromlevet elkeverjük a mustárral, hozzákeverjük a kétféle hagymát, a petrezselymet, kakukkfüvet és az olajat. Sóval, borssal ízesítjük.

6.    A dresszinget a salátára öntjük, és jól összekavarjuk.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen