Die Pita kann man mit
verschiedenen Füllungen füllen und aufrollen, oder zu verschiedenen Dips
servieren.
Zutaten für 4 Personen:
· ½
Bund Koriander
· 1
Tl Chiliflocken
· 21
g frische Hefe
· 500
g Mehl
· 2
Tl Meersalz
· 3
El Olivenöl
· 300
ml lauwarmes Wasser
1.
Den Koriander waschen, trocken schütteln, die Blätter
abzupfen und grob hacken.
2.
Das Mehl mit dem Salz, dem gehackten Koriander und den
Chiliflocken vermischen.
3.
Die Hefe zerbröckeln, im Wasser auflösen und mit dem Öl
zu dem gewürzten Mehl geben. Zu einem glatten Teig kneten. Zugedeckt an einem
warmen Ort 30 Minuten gehen lassen.
4.
Den Teig durchkneten, in 12 gleiche Stücke teilen, zu
Kugeln formen und zugedeckt weitere 15 Minuten gehen lassen.
5.
Auf einer leicht bemehlten Arbeitsplatte die Kugeln zu
Fladen mit 15 cm Durchmesser ausrollen.
6.
Eine Pfanne erhitzen, die Fladen mit etwas Wasser
besprenkeln, und nacheinander 2-3 Minuten fertig backen, dabei einmal umdrehen.
7.
Die Fladen auf ein Gitter legen, mit etwas Wasser
besprenkeln und mit einem Küchentuch bedecken, dass sie schön weich bleiben.
A pitákat tálalhatjuk tetszés szerint megtöltve és
feltekerve, vagy egyszerűen különböző mártogatósokhoz.
Hozzávalók
4 személyre:
· ½
csokor koriander
· 1
tk chilipehely
· 21
g friss élesztő
· 500
g liszt
· 2
tk tengeri só
· 3
ek olívaolaj
· 300
ml langyos viz
1.
A
koriandert megmossuk, jól lecsepegtetjük, a leveleket letépkedjük, és durvára
vágjuk.
2.
A
lisztet elkeverjük a chilipehellyel, korianderrel és a sóval.
3.
Az
élesztőt elmorzsoljuk, majd a langyos vízben feloldjuk, az olajjal együtt a
fűszeres liszthez keverjük, és sima tésztává dagasztjuk. Letakarva meleg helyen
kb. 30 percet kelesztjük.
4.
A
tésztát átgyúrjuk, és 12 egyforma részre osztjuk, amelyeket golyókká formázzuk,
és letakarva további 15 percet kelesztjük.
5.
A
golyókat lisztezett munkafelületen kb. 15 cm átmérőjű körökre formázzuk.
6.
Egy
serpenyőt felhevítünk, a lepényeket kevés vízzel megspricceljük, és egymásután
2-3 perc alatt megsütjük, közben egyszer megforgatjuk.
7.
A
lepényeket rácsra helyezzük, ismét meglocsoljuk kevés vízzel, és konyharuhával
letakarjuk, hogy puhák maradjanak.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen