Samstag, 21. März 2020

Schweinemedaillons im Spinat-Tomatenrahm / Szűzpecsenye spenótos-paradicsommártásban


Fleisch und Tomatensoße kann man gut vorbereiten (Schritt 1-3). Die Medaillons zugedeckt kühlstellen. Später die Tomatensoße vor Zugabe des Spinats erwärmen.


Zutaten für 2 Personen:
·       ½ Zwiebel
·       1 Knoblauchzehe
·       75 g Baby-Blattspinat
·       2 El frische Rosmarinnadeln, klein geschnitten
·       400 g Schweinefilet
·       6 Scheiben Bacon
·       1 El Öl
·       Salz
·       Pfeffer
·       Zucker
·       1 El Tomatenmark
·       200 ml passierte Tomaten
·       100 g Schlagsahne

1.    Die Zwiebel und den Knoblauch schälen, klein hacken. Den Spinat verlesen, waschen, abtropfen lassen. Das Fleisch waschen, trocken tupfen, in 6 Medaillons schneiden. Den Rand jedes Medaillons mit Rosmarin bestreuen, darum je eine Speckscheibe wickeln.
2.    Das Öl in einer Pfanne erhitzen, das Fleisch darin unter Wenden rundherum anbraten, dann auf mittlerer Hitze ungefähr 6-7 Minuten braten. Mit Salz und Pfeffer würzen, rausnehmen.
3.    Die Zwiebel und den Knoblauch im Bratfett andünsten, Tomatenmark zufügen, kurz anschwitzen. Mit den passierten Tomaten und Sahne ablöschen. Mit Salz, Pfeffer und Zucker abschmecken. Ungefähr 10 Minuten köcheln lassen.
4.    Den Spinat im wenig kochenden Wasser 1-2 Minuten kochen lassen, abtropfen lassen.
5.    Den Spinat unter die Tomatensoße rühren. Mit Salz und Pfeffer abschmecken.
6.    Ungefähr 2/3 der Soße in eine Auflaufform geben, das Fleisch darauflegen, die übrige Soße darauf verteilen.
7.    Im heißen Ofen bei 225 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr 15 Minuten backen.

A húst és a paradicsommártást előre elkészíthetjük, és a spenótot is előre megfőzhetjük (1-4 lépések). Az érméket letakarva hűtőbe tesszük.  Később (a spenót hozzáadása előtt) a paradicsommártást felforrósítjuk, és folytatjuk az 5 lépéssel.

Hozzávalók 2 személyre:
·       ½ vöröshagyma
·       1 gerezd fokhagyma
·       75 g zsenge spenótlevél
·       2 ek apróra vágott friss rozmaring
·       400 g szűzpecsenye
·       6 szelet bacon
·       1 ek olaj
·      
·       bors
·       cukor
·       1 ek sűrített paradicsom
·       200 ml passzírozott paradicsom
·       100 g tejszín

1.    Hagymát és a fokhagymát meghántjuk, apróra vágjuk. A spenótot megtisztítjuk, mossuk, hagyjuk szűrődni. A húst megmossuk, papírtörlővel leitatjuk, majd 6 érmére vágjuk. A széleit körbe rozmaringgal fűszerezzük, majd egy-egy bacon szelettel körbe tekerjük.
2.    Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a húst körbe megpirítjuk, majd közepes hőmérsékleten 6-7 percig sütjük. Sóval, borssal fűszerezzük, majd kivesszük.
3.    A hagymát és a fokhagymát a forró pecsenyezsírban megdinszteljük, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, kb. 1 percet tovább dinszteljük, felöntjük a paradicsommal, és a tejszínnel. Sóval, borssal és csipet cukorral ízesítjük. Kb. 10 percig főzzük.
4.    A spenótot kevés fövő sós vízbe tesszük, 1-2 percig főzzük. Hagyjuk szűrődni.
5.    A spenótot keverjük a paradicsommártáshoz. Sóval, borssal ízesítsük.
6.    A spenótos-paradicsommártás 2/3-át egy tűzálló tálba öntjük, ráhelyezzük az elősütött szűzpecsenyét, majd elosszuk rá a maradék mártást.
7.    225 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 15 percig sütjük.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen