Fleisch und
Tomatensoße kann man gut vorbereiten (Schritt 1-3). Die Medaillons zugedeckt
kühlstellen. Später die Tomatensoße vor Zugabe des Spinats erwärmen.
Zutaten für 2 Personen:
· ½
Zwiebel
· 1
Knoblauchzehe
· 75
g Baby-Blattspinat
· 2
El frische Rosmarinnadeln, klein geschnitten
· 400
g Schweinefilet
· 6
Scheiben Bacon
· 1
El Öl
· Salz
· Pfeffer
· Zucker
· 1
El Tomatenmark
· 200
ml passierte Tomaten
·
100 g Schlagsahne
1.
Die Zwiebel und den Knoblauch schälen, klein hacken. Den
Spinat verlesen, waschen, abtropfen lassen. Das Fleisch waschen, trocken
tupfen, in 6 Medaillons schneiden. Den Rand jedes Medaillons mit Rosmarin
bestreuen, darum je eine Speckscheibe wickeln.
2.
Das Öl in einer Pfanne erhitzen, das Fleisch darin unter
Wenden rundherum anbraten, dann auf mittlerer Hitze ungefähr 6-7 Minuten
braten. Mit Salz und Pfeffer würzen, rausnehmen.
3.
Die Zwiebel und den Knoblauch im Bratfett andünsten,
Tomatenmark zufügen, kurz anschwitzen. Mit den passierten Tomaten und Sahne
ablöschen. Mit Salz, Pfeffer und Zucker abschmecken. Ungefähr 10 Minuten
köcheln lassen.
4.
Den Spinat im wenig kochenden Wasser 1-2 Minuten kochen
lassen, abtropfen lassen.
5.
Den Spinat unter die Tomatensoße rühren. Mit Salz und
Pfeffer abschmecken.
6.
Ungefähr 2/3 der Soße in eine Auflaufform geben, das
Fleisch darauflegen, die übrige Soße darauf verteilen.
7.
Im heißen Ofen bei 225 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr
15 Minuten backen.
A húst és a paradicsommártást előre
elkészíthetjük, és a spenótot is előre megfőzhetjük (1-4 lépések). Az érméket
letakarva hűtőbe tesszük. Később (a
spenót hozzáadása előtt) a paradicsommártást felforrósítjuk, és folytatjuk az 5
lépéssel.
Hozzávalók
2 személyre:
· ½
vöröshagyma
· 1
gerezd fokhagyma
· 75
g zsenge spenótlevél
· 2
ek apróra vágott friss rozmaring
· 400
g szűzpecsenye
· 6
szelet bacon
· 1
ek olaj
· só
· bors
· cukor
· 1
ek sűrített paradicsom
· 200
ml passzírozott paradicsom
· 100
g tejszín
1.
Hagymát
és a fokhagymát meghántjuk, apróra vágjuk. A spenótot megtisztítjuk, mossuk,
hagyjuk szűrődni. A húst megmossuk, papírtörlővel leitatjuk, majd 6 érmére
vágjuk. A széleit körbe rozmaringgal fűszerezzük, majd egy-egy bacon szelettel
körbe tekerjük.
2.
Az
olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a húst körbe megpirítjuk, majd közepes
hőmérsékleten 6-7 percig sütjük. Sóval, borssal fűszerezzük, majd kivesszük.
3.
A
hagymát és a fokhagymát a forró pecsenyezsírban megdinszteljük, majd hozzáadjuk
a sűrített paradicsomot, kb. 1 percet tovább dinszteljük, felöntjük a
paradicsommal, és a tejszínnel. Sóval, borssal és csipet cukorral ízesítjük.
Kb. 10 percig főzzük.
4.
A
spenótot kevés fövő sós vízbe tesszük, 1-2 percig főzzük. Hagyjuk szűrődni.
5.
A
spenótot keverjük a paradicsommártáshoz. Sóval, borssal ízesítsük.
6.
A
spenótos-paradicsommártás 2/3-át egy tűzálló tálba öntjük, ráhelyezzük az
elősütött szűzpecsenyét, majd elosszuk rá a maradék mártást.
7.
225
fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 15 percig sütjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen