Samstag, 28. März 2020

Römersalat mit Ziegenkäse / Kecskesajtos római saláta




Zutaten für 2 Personen:
·       100 g Römersalat
·       1 kleiner, roter Apfel
·       60 g Ziegenkäse
·       2 El Aceto balsamico bianco
·       1 Tl Senf
·       1 Tl Honig
·       2 El Olivenöl
·       1 Tl Thymianblätter
·       Salz
·       Pfeffer

1.    Den Salat putzen, waschen, trockenschleudern und die Blätter in mundgerechte Stücke zupfen. Den Apfel waschen, vierteln, entkernen und in dünne Scheiben schneiden.
2.    Den Essig mit dem Senf, der Honig, dem Olivenöl und den Thymianblättern verrühren. Mit Salz und Pfeffer abschmecken.
3.    Den Salat  mit den Apfelscheiben auf Tellern anrichten, das Dressing darüber träufeln. Den Ziegenkäse zerbröckeln und über den Salat streuen. 


Hozzávalók 2 személyre:
·       100 g római saláta
·       1 kis piros alma
·       60 g kecskekrémsajt
·       2 ek világos balzsamecet
·       1 tk mustár
·       1 tk méz
·       2 ek olívaolaj
·       1 tk kakukkfű
·      
·       Bors  

1.    A salátát tisztítjuk, mossuk, salátacentrifugában megpörgetjük, majd falatnyi darabokra tépkedjük. Az almát megmossuk, négybe vágjuk, a magházát kivágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
2.    Az ecetet a mustárral, olajjal, mézzel és kakukkfűvel elkeverjük. Sóval, borssal ízesítjük.
3.    A salátát az almaszeletekkel tányérokra rendezzük, és a dresszinggel meglocsoljuk. A sajtot a salátára morzsoljuk és tálaljuk.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen