Zutaten für 2 Personen:
·
100 g Römersalat
·
1 kleiner, roter Apfel
·
60 g Ziegenkäse
·
2 El Aceto balsamico bianco
·
1 Tl Senf
·
1 Tl Honig
·
2 El Olivenöl
·
1 Tl Thymianblätter
·
Salz
· Pfeffer
1. Den
Salat putzen, waschen, trockenschleudern und die Blätter in mundgerechte Stücke
zupfen. Den Apfel waschen, vierteln, entkernen und in dünne Scheiben schneiden.
2. Den
Essig mit dem Senf, der Honig, dem Olivenöl und den Thymianblättern verrühren.
Mit Salz und Pfeffer abschmecken.
3. Den
Salat mit den Apfelscheiben auf Tellern
anrichten, das Dressing darüber träufeln. Den Ziegenkäse zerbröckeln und über
den Salat streuen.
Hozzávalók 2 személyre:
· 100 g római saláta
· 1 kis piros alma
· 60 g kecskekrémsajt
· 2 ek világos balzsamecet
· 1 tk mustár
· 1 tk méz
· 2 ek olívaolaj
· 1 tk kakukkfű
·
Só
· Bors
1.
A salátát tisztítjuk, mossuk,
salátacentrifugában megpörgetjük, majd falatnyi darabokra tépkedjük. Az almát
megmossuk, négybe vágjuk, a magházát kivágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
2.
Az ecetet a mustárral, olajjal, mézzel és
kakukkfűvel elkeverjük. Sóval, borssal ízesítjük.
3.
A salátát az almaszeletekkel tányérokra
rendezzük, és a dresszinggel meglocsoljuk. A sajtot a salátára morzsoljuk és
tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen