Montag, 2. März 2020

Hähnchenbrust mit Basilikumsoße und Zucchini / Csirkemell bazsalikomos mártással és cukkinival


Leckeres und schnelles Gericht. Dazu kann man noch Reis reichen.

Zutaten für 2 Personen:
Für das Fleisch :
·       2 Hähnchenbrüste ohne Knochen
·       Salz, Pfeffer
·       1 El Olivenöl
·       1 Schalotte
·       75 ml Geflügelbrühe
·       100 g Frischkäse
·       1 Tl Zitronensaft
·       2 El Basilikum
Für das Zucchini:
·       1 Zucchini
·       1 El Olivenöl
·       Salz, Pfeffer

1.    Das Fleisch waschen, trockentupfen. Das Öl in einer Pfanne erhitzen, das Fleisch darin auf jeder Seite 5 Minuten braten. Salzen, pfeffern, dann in Alufolie wickeln.
2.    Die klein geschnittene Zwiebel in dem Bratfett andünsten, mit der Brühe ablöschen, aufkochen, den Frischkäse unterrühren und ungefähr 2-3 Minuten köcheln lassen bis die Soße schön sämig wird.
3.    Die Soße mit Salz, Pfeffer und Zitronensaft abschmecken, das klein geschnittene Basilikum untermischen.
4.    Die Zucchini waschen, in gleich dicke Scheiben schneiden. Das Öl in einer Pfanne erhitzen, die Zucchinischeiben darin ungefähr 4-5 Minuten braten. Mit Salz und Pfeffer abschmecken.
5.    Das Fleisch mit der Soße übergießen und mit den Zucchinischeiben servieren.


Szeretjük a csirkehúst, a csirkemell pedig nagyszerű, ha nincs sok időnk a főzőcskézéshez. Ez finomság 20-25 perc alatt már tálalható. Cukkini helyett tálalhatjuk, tésztával vagy rizzsel. 

Hozzávalók 2 személyre:
A húshoz:
·       2 csontnélküli, lebőrözött csirkemell
·       Só, bors
·       1 ek olívaolaj
·       1 salotta hagyma
·       75 ml szárnyas leves
·       100 g krémsajt
·       1 tk citromlé
·       2 ek apróra vágott bazsalikom
A cukkínihez:
·       1 cukkini
·       1 ek olívaolaj
·       Só, bors

1.    A csirkemellet mossuk, szárazra töröljük. Egy serpenyőbe az olajat felmelegítjük, a húst a vajban oldalanként 5-5 percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, majd alufóliába csomagoljuk.
2.    A pecsenyezsírban megdinszteljük az apróra vágott hagymát, felöntjük a levessel, felfőzzük, hozzákavarjuk a krémsajtot, és kb. 2-3 percig főzzük, míg besűrűsödik.
3.    Sóval, borssal és citromlével ízesítjük. Hozzákeverjük a csíkokra vágott bazsalikomot.
4.    A cukkinit megmossuk, egyforma vastagságú szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk, a cukkini szeleteket a forró olajban kb. 4-5 perc alatt puhára sütjük. Sóval, borssal ízesítjük.
5.    A húst a mártással leöntve és a cukkinival tálaljuk.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen