Donnerstag, 5. März 2020

Orangen-Ingwer-Suppe / Narancsos gyömbéres leves


Eine einfache und leckere Suppe. Mit Orangenfilets und Korianderblättern servieren.

Zutaten für 4 Personen:
·       100 g Petersilienwurzeln
·       1 Möhre
·       ½ Stange Porree (das Weiße davon)
·       50 g Schalotte  
·       1 Knoblauchzehe
·       20 g frischer Ingwer
·       30 g Butter
·       frischgepresster Saft von 3 Orangen
·       500 ml Geflügelbrühe
·       1 Prise Anis
·       Salz
·       50 g Schlagsahne

1.    Das Gemüse putzen. Die Petersilienwurzeln, die Möhre und den Porree fein würfeln.
2.    Die Zwiebel, den Knoblauch, den Ingwer fein hacken und in der Butter andünsten. Die Möhre, die Petersilienwurzel und den Porree zufügen und weitere 2-3 Minuten dünsten.
3.    Mit der Brühe und dem Orangensaft ablöschen. Aufkochen lassen und ungefähr 15-20 Minuten kochen lassen. Mit einem Stabmixer pürieren und durch ein feines Sieb passieren. 
4.    Die Suppe mit Salz und Anis abschmecken, dann die steifgeschlagene Schlagsahne unterheben.

Egy, egyszerű, és finom leves. Én most narancsfilével és kevés korianderlevéllel megszórva tálaltam, de tálalhatjuk vékonyra vágott pármai sonka szeletekkel, kandírozott gyömbér szeletekkel, vagy kevés vajban sütött szent Jakab kagylóval, és apróra vágott turbolyával megszórva.

Hozzávalók 4 személyre:
·       100 g fehérrépa
·       1 sárgarépa
·       ½ poré (fehér része)
·       50 g salotta
·       1 gerezd fokhagyma
·       20 g gyömbér
·       30 g vaj
·       3 narancs leve
·       500 ml szárnyas leves
·       1 csipet ánizs
·      
·       50 g tejszín 

1.    A zöldségeket megtisztítjuk. A kétféle répát és pórét apró kockákra vágjuk.
2.    A hagymát, fokhagymát és a gyömbért apróra vágjuk, majd a vajban megdinszteljük.
3.    Hozzáadjuk a kétféle répát és pórét, további 2-3 percig dinszteljük. Felöntjük a narancslével és levessel. Felfőzzük, kb. 15-20 percig főzzük, majd bot mixerrel pürésítjük, és egy sűrű szitán átpasszírozzuk.
4.    A levest sóval és ánizzsal ízesítjük, majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszint. 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen