Eine einfache und
leckere Suppe. Mit Orangenfilets und Korianderblättern servieren.
Zutaten für 4 Personen:
· 100
g Petersilienwurzeln
· 1
Möhre
· ½
Stange Porree (das Weiße davon)
· 50
g Schalotte
· 1
Knoblauchzehe
· 20
g frischer Ingwer
· 30
g Butter
· frischgepresster
Saft von 3 Orangen
· 500
ml Geflügelbrühe
· 1
Prise Anis
· Salz
· 50
g Schlagsahne
1.
Das Gemüse putzen. Die Petersilienwurzeln, die Möhre und
den Porree fein würfeln.
2.
Die Zwiebel, den Knoblauch, den Ingwer fein hacken und in
der Butter andünsten. Die Möhre, die Petersilienwurzel und den Porree zufügen
und weitere 2-3 Minuten dünsten.
3.
Mit der Brühe und dem Orangensaft ablöschen. Aufkochen
lassen und ungefähr 15-20 Minuten kochen lassen. Mit einem Stabmixer pürieren
und durch ein feines Sieb passieren.
4.
Die Suppe mit Salz und Anis abschmecken, dann die
steifgeschlagene Schlagsahne unterheben.
Egy, egyszerű, és finom leves. Én most narancsfilével és
kevés korianderlevéllel megszórva tálaltam, de tálalhatjuk vékonyra vágott
pármai sonka szeletekkel, kandírozott gyömbér szeletekkel, vagy kevés vajban
sütött szent Jakab kagylóval, és apróra vágott turbolyával megszórva.
Hozzávalók
4 személyre:
· 100
g fehérrépa
· 1
sárgarépa
· ½
poré (fehér része)
· 50
g salotta
· 1
gerezd fokhagyma
· 20
g gyömbér
· 30
g vaj
· 3
narancs leve
· 500
ml szárnyas leves
· 1
csipet ánizs
· Só
· 50
g tejszín
1.
A
zöldségeket megtisztítjuk. A kétféle répát és pórét apró kockákra vágjuk.
2.
A
hagymát, fokhagymát és a gyömbért apróra vágjuk, majd a vajban megdinszteljük.
3.
Hozzáadjuk
a kétféle répát és pórét, további 2-3 percig dinszteljük. Felöntjük a
narancslével és levessel. Felfőzzük, kb. 15-20 percig főzzük, majd bot mixerrel
pürésítjük, és egy sűrű szitán átpasszírozzuk.
4.
A
levest sóval és ánizzsal ízesítjük, majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá
vert tejszint.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen