Einfach, schnell und
lecker. Die Suppe kann man auch noch mit etwas scharfen Paprikamark würzen.
Zutaten für 4 Personen:
· 400
g Kirschtomaten
· 2
Knoblauchzehen
· 2
Zweige Salbei
· 3
El Öl
· 1
Tl Zucker
· 250
g rote Linsen
· 2
El Tomatenmark
· 1,5
l Gemüsebrühe
· Salz
· Pfeffer
· 2-3
Tl Aceto Balsamico
1.
Die Tomaten waschen, vierteln. Den Salbei waschen,
abtropfen lassen, die Blätter abzupfen und in dünne Streifen schneiden.
2.
Das Öl erhitzen, das Tomatenmark, die Linsen, den
durchgepressten Knoblauch und 2/3 von dem Salbei zugeben, mit dem Zucker
bestreuen und andünsten.
3.
Mit der Brühe ablöschen, die Tomaten zufügen. Aufkochen
und zugedeckt ungefähr 10-15 Minuten kochen lassen. Mit Salz, Pfeffer und Essig
abschmecken. Mit dem Rest Salbei bestreuen.
Egyszerű, gyors és finom. Ízesíthetjük
kevés erős paprikával is. Friss zsálya hiányában, elkészíthetjük morzsolt
zsályával is.
Hozzávalók
4 személyre:
· 400
g koktélparadicsom
· 2
gerezd fokhagyma
· 2
ág zsálya
· 3
ek olaj
· 1
tk cukor
· 250
g vörös lencse
· 2
ek sűrített paradicsom
· 1,5
l zöldségleves
· Só
· Bors
· 2-3
tk balzsamecet
1.
A
paradicsomot megmossuk, négybe vágjuk. A zsályát megmossuk, lecsepegtetjük, a
leveleket letépkedjük, és vékony csíkokra vágjuk.
2.
Az
olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a lencsét, az áttört
fokhagymát, a zsálya 2/3-át, megszórjuk a cukorral, és megdinszteljük.
3.
Felöntjük
a levessel, hozzáadjuk a paradicsomot. Felfőzzük, lefedve kb. 10-15 percig
főzzük. Sóval, borssal és ecettel ízesítjük. A maradék zsályával megszórva
tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen