Donnerstag, 2. Januar 2020

Geräucherte-Forellencreme / Füstöltpisztráng krém


Leckerer Brotaufstrich. Dazu frisches Brot, knuspriges Baguette oder Toastbrot reichen.

Zutaten für 4 Personen:
·       1 Tl Zitronenschale
·       ½ Bund Dill
·       75 g geräucherte Forellenfilets
·       100 g Frischkäse
·       1 El Sahne-Meerrettich
·       1 El Zitronensaft
·       Salz
·       Pfeffer

1.    Den Dill waschen, trockenschütteln, klein hacken. Die Forellenfilets mit einer Gabel grob zerpflücken, einige Stückchen beiseite legen.
2.    Den Frischkäse mit der Zitronenschale, dem Meerrettich und den Forellenfilets mit dem Schneebesen des Handmixers cremig rühren. 
3.    Den Dill unter die Creme rühren. Mit Salz, Pfeffer und Zitronensaft abschmecken.  Mit dem Rest der Forellenstückchen bestreuen und servieren.


Egy nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető krém. Friss kenyérrel, ropogós bagettel vagy pirítóssal kitűnő vendégváró falat.

Hozzávalók 4 személyre:
·       1 tk citromhéj
·       ½ csokor kapor
·       75 g füstölt pisztráng
·       100 g krémsajt
·       1 ek asztali torma, tejszínes
·       1 ek citromlé
·      
·       Bors

1.    A kaprot megmossuk, apróra vágjuk. A pisztrángot két villa segítségével durva darabokra tépkedjük, pár darabot félre teszünk a tálaláshoz.
2.    A krémsajtot a citromhéjjal, a tormával és a pisztránggal egy edénybe tesszük, és kézi mixerrel krémesre keverjük.
3.    A krémhez keverjük a kaprot. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük. Pár órára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. A maradék pisztránggal megszórva tálaljuk.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen