Leckerer
Brotaufstrich. Dazu frisches Brot, knuspriges Baguette oder Toastbrot reichen.
Zutaten für 4 Personen:
· 1
Tl Zitronenschale
· ½
Bund Dill
· 75
g geräucherte Forellenfilets
· 100
g Frischkäse
· 1
El Sahne-Meerrettich
· 1
El Zitronensaft
· Salz
· Pfeffer
1.
Den Dill waschen, trockenschütteln, klein hacken. Die
Forellenfilets mit einer Gabel grob zerpflücken, einige Stückchen beiseite
legen.
2.
Den Frischkäse mit der Zitronenschale, dem Meerrettich
und den Forellenfilets mit dem Schneebesen des Handmixers cremig rühren.
3.
Den Dill unter die Creme rühren. Mit Salz, Pfeffer und
Zitronensaft abschmecken. Mit dem Rest
der Forellenstückchen bestreuen und servieren.
Egy nagyon egyszerű és gyorsan
elkészíthető krém. Friss kenyérrel, ropogós bagettel vagy pirítóssal kitűnő
vendégváró falat.
Hozzávalók
4 személyre:
· 1
tk citromhéj
· ½
csokor kapor
· 75
g füstölt pisztráng
· 100
g krémsajt
· 1
ek asztali torma, tejszínes
· 1
ek citromlé
· Só
· Bors
1.
A
kaprot megmossuk, apróra vágjuk. A pisztrángot két villa segítségével durva
darabokra tépkedjük, pár darabot félre teszünk a tálaláshoz.
2.
A
krémsajtot a citromhéjjal, a tormával és a pisztránggal egy edénybe tesszük, és
kézi mixerrel krémesre keverjük.
3.
A
krémhez keverjük a kaprot. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük. Pár órára
betesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. A maradék pisztránggal megszórva
tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen