Donnerstag, 23. Januar 2020

Krautauflauf / Rakott káposzta


Dazu frisches Weißbrot und saure Sahne reichen.

Zutaten für 2 Personen:
·       500 g Weißkraut
·       50 g Reis
·       2 El Öl
·       100 ml Gemüsebrühe
·       1 Zwiebel
·       250 g Hackfleisch
·       2 El Tomatenmark
·       100 g Feta
·       1 Ei
·       100 ml Schlagsahne
·       Salz
·       Pfeffer
·       1 Tl edelsüßes Paprikapulver
·       etwas Butter für die Form

1.    Das Kraut fein hobeln. Den Reis im Salzwasser garkochen, dann abtropfen lassen.
2.    In einer Pfanne 1 El öl erhitzen, das Kraut darin ungefähr 5 Minuten dünsten. Mit Salz, Pfeffer und Paprikapulver würzen. Mit der Hälfte von der Brühe ablöschen und ungefähr 20 Minuten garen.
3.    Die Zwiebel schälen, fein hacken. Den Rest Öl in einer Pfanne erhitzen, das Fleisch und die Zwiebel darin anbraten. Mit Salz und Pfeffer würzen und bei schwacher Hitze ungefähr 10 Minuten braten. Den Reis untermischen.
4.    Die Hälfte von dem Kraut in eine gebutterte Auflaufform geben, die Hackfleischmasse darauf verteilen und mit dem Rest Kraut bedecken.
5.    Den Rest Brühe mit dem Tomatenmark glatt rühren, über die Auflaufgießen. Den Feta darüber bröseln. Das Ei mit der Schlagsahne verquirlen und darüber gießen.
6.    Im heißen Ofen bei 180 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr 30 Minuten backen.


Hozzávalók 2 személyre:
·       500 g fehér káposzta
·       50 g rizs
·       2 ek olaj
·       100 ml zöldségleves
·       1 vörös hagyma
·       250 g darált hús
·       2 ek sűrített paradicsom
·       100 g feta sajt
·       1 tojás
·       100 ml tejszín
·      
·       bors
·       1 tk édesnemes paprika
·       vaj a forma kikenéséhez

1.    A káposztát vékony csíkokra vágjuk. A rizst enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. 
2.    A káposztát 1 ek forró olajban kb. 5 percig dinszteljük. Sóval, borssal és paprikával ízesítjük. Felöntjük a leves felével és lefedve 20 percig pároljuk.
3.    A hagymát apró kockákra vágjuk. A maradék olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, pirítsuk meg benne a darált húst és hagymát. Sóval, borssal ízesítsük, és lassú tűzön további 10 percig sütjük, majd hozzákeverjük a rizst.
4.    A káposzta felét elosszuk egy kivajazott tűzálló tálba. Elosszuk rá a darált húst, majd a maradék káposztával befedjük.
5.    A maradék levest elkeverjük a sűrített paradicsommal és a káposztára öntjük. Rámorzsoljuk a feta sajtot. Ráöntjük a tejszínnel elkavart tojást.
6.    180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 30 percig sütjük.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen