Eine leckere, würzige
Suppe. Die Suppe mit einem Klecks griechischen Joghurt und frischem Koriander
servieren.
Zutaten für 2 Personen:
· 1
Zwiebel
· 1
Dose Kichererbsen
· ½
Tl Kreuzkümmel
· 1
Tl edelsüßes Paprikapulver
· ½
Tl Nelken
· 1
El Tomatenmark
· 200
g stückige Tomaten
· 400
ml Gemüsebrühe
· 100
g rote Linsen
· 4
Stiele Koriander
· 1
El Olivenöl
· Salz
1.
Die Kichererbsen in ein Sieb gießen, mit kaltem Wasser
abspülen und abtropfen lassen. Die Linsen mit kaltem Wasser abspülen, dann in
einem Sieb abtropfen lassen. Die Zwiebel schälen, halbieren, dann in dünne
Scheiben schneiden. Die Korianderblätter abzupfen, grob hacken. Die Stiele zur
Seite legen.
2.
Das Öl mit dem Kreuzkümmel, dem Paprikapulver und den
Nelken in einem Topf ungefähr 1 Minute erhitzen. Die Zwiebel zufügen und 1-2
Minuten dünsten. Die Korianderstiele und das Tomatenmark zufügen und 1 weitere
Minute dünsten.
3.
Mit den Tomaten und der Brühe ablöschen. Die Linsen
zufügen, salzen. Aufkochen und ungefähr 10 Minuten köcheln lassen.
4.
Die Kichererbsen zur Suppe geben und weitere 10 Minuten
köcheln lassen, dann die gehackten Korianderblätter unterrühren und servieren.
Egy gyors, laktató, finom, fűszeres leves hideg
napokra. Tálaljuk kevés görög joghurttal meglocsolva.
Hozzávalók
2 személyre:
· 1
vöröshagyma
· 260
g csicseriborsó, konzerv
· ½
tk római kömény
· 1
tk fűszerpaprika
· ½
tk szegfűszeg
· 1
ek sűrített paradicsom
· 200
g darabos paradicsom
· 400
ml zöldségleves
· 100
g vörös lencse
· 4
ág koriander
· 1
ek olívaolaj
· Só
1.
A
csicseriborsót hideg vízzel lemossuk, és hagyjuk szűrődni. A lencsét hideg vízzel átmossuk, hagyjuk
szűrődni. A hagymát meghámozzuk, ketté vágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A
koriander leveleket letépkedjük, durvára vágjuk. A szárakat félre tesszük.
2.
Az
olajat egy lábasban felforrósítjuk, hozzáadjuk a római köményt, paprikát, és a
szegfűszeget, kb. 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát és kb. 1-2 percig
dinszteljük, hozzáadjuk a koriander szárakat és a sűrített paradicsomot és
további 1 percig dinszteljük.
3.
Felöntjük
a darabos paradicsommal és a levessel. Hozzáadjuk a lencsét, sóval ízesítjük.
Felfőzzük, és kb. 10 percig hagyjuk főni.
4.
Hozzáadjuk
a csicseriborsót és további 10 percet főzzük, majd hozzákeverjük a koriander
leveleket, és tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen