Dazu ein leckerer
Tomatensalat und ein Glas Ayran. Unter die Füllung kann man noch etwas
Schnittlauch- oder Frühlingszwiebelringe mischen.
Zutaten für 4 Personen:
Für den Teig:
· 200
g lauwarmes Wasser
· 10
g frische Hefe
· ½
Tl Salz
· ½
Tl Zucker
· 400
g Mehl
· 10
g Olivenöl
Für die Füllung:
· 150
g Feta
· 1
El Petersilie
· Salz
· Wasser
Außerdem:
·
50 ml Öl
1.
Für den Teig: Das Mehl in eine Schüssel sieben, die im
Wasser aufgelöste Hefe und den Rest Zutaten zugeben und zu einem glatten Teig
kneten. Zugedeckt an einem warmen Ort 60 Minuten gehen lassen.
2.
Für die Füllung: Den Feta zerbröckeln, mit der Petersilie
vermischen. Mit Salz und Pfeffer abschmecken.
3.
Den Teig in 4 gleiche Teile teilen, jedes Teil zu einem
tellergroßen Kreis ausrollen. Die Hälfte jedes Kreises mit ¼ von der Füllung
bestreichen, die andere Hälfte über die Füllung klappen und die Ränder gut
zusammendrucken.
4.
In einer Pfanne portionsweise etwas Öl erhitzen und die
Halbkreise pro Seite 5 Minuten goldbraun braten.
Paradicsomsaláta és egy pohár Ayran társaságában, finom ebéd
vagy vacsora. A töltelékhez keverhetünk újhagyma zöldjét is, vékony karikára
vágva.
Hozzávalók
4 személyre:
A tésztához:
· 200
g víz langyos
· 10
g friss élesztő
· 1
kk só
· ½
tk cukor
· 400
g liszt
· 10
g olívaolaj
A töltelékhez:
· 150
g feta
· 1
ek petrezselyem
· Só
· Bors
Azonkívül:
·
50 ml olaj
1.
A
lisztet keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a vízben felolvasztott élesztőt és a
maradék hozzávalókat. Sima tésztává gyúrjuk. Letakarva meleg helyen kb. 30
percig kelesztjük.
2.
A
fetát elmorzsoljuk. Hozzákeverjük a petrezselymet. Sóval, borssal ízesítjük.
3.
A
tésztát 4 egyforma részre osszuk, tányérnagyságú körré nyújtjuk, a kör egyik
felét megkenjük 1-2 ek fetával, a másik felét ráborítjuk, a széleket
összenyomkodjuk. A maradék tésztával ugyanígy járunk el.
4.
Egy
serpenyőben adagonként kevés olajat hevítünk, és a félköröket oldalanként 5-5
perc alatt megsütjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen