Ein leckerer,
fluffiger Kuchen. Den Kuchen kann man noch mit etwas grob geschnittenen
Walnüssen bestreuen und so backen.
Zutaten für 4 Personen:
· 4
Eier
· 1
Prise Salz
· 100
g Zucker
· 8
El Öl
· 1
Tl Vanilleextrakt
· 100
g Mehl
· 1
Tl Backpulver
· 1
½ El Kakao
1.
Den Ofen auf 180 Grad Ober- und Unterhitze vorheizen.
Eine 25x12x8 cm Kastenform mit Backpapier auslegen.
2.
Die Eiweiße mit dem Salz zu einem festen Schnee schlagen.
Die Eigelbe mit dem Zucker mit dem Handmixer ungefähr 8-10 Minuten sehr
schaumig rühren. Dann das Öl und den Vanilleextrakt dazu rühren.
3.
Den Eischnee vorsichtig unter den Eigelbschaum rühren.
Das Mehl mit dem Backpulver vermischen, darüber sieben und vorsichtig
unterrühren.
4.
Ungefähr 2/3 von dem Teig in der vorbereiteten Form geben
und glatt streichen. Den Kakao unter den Rest Teig mischen und in der Mitte auf
den hellen Teig gießen und mit einer Gabel unter den hellen Teig mischen, so
dass eine schöne Marmorierung entsteht.
5.
Im heißen Ofen ungefähr 35-40 Minuten backen.
Egy finom pihe-puha, piskótaszerű sütemény. A süteményt
mielőtt betolnánk a sütőbe, megszórhatjuk durvára vágott dióval is.
Hozzávalók
4 személyre:
· 4
tojás
· 1
csipet só
· 100
g cukor
· 8
ek olaj
· 1
tk vanília kivonat
· 100
g liszt
· 1
tk sütőpor
· 1
½ ek kakaó
1.
A
sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 25x12x8 cm-es formát sütőpapírral
kibélelünk.
2.
A
tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgájához
adjuk a cukrot és kézi mixerrel kb. 8-10 percig keverjük, míg jó krémes lesz,
és a cukor felolvad. Majd hozzákeverjük a vanília kivonatot és az olajat.
3.
A
tojások fehérjét óvatosan a sárga krémhez keverjük. Majd rászitáljuk a
sütőporral elkavart lisztet és óvatosan elkeverjük.
4.
A
massza ¾ -ét az előkészített formába simítjuk. A maradék masszához
hozzákeverjük a kakaót, majd a sárga masszára öntjük, és egy villával
márványosra dolgozzuk.
5.
Betoljuk
az előmelegített sütőbe, és kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen