Leckerer Salat.
Zutaten für 4 Personen:
·
600 g Spitzkohl
·
1 Bund Lauchzwiebeln
·
1 Bund Petersilie
·
1 walnussgroßes Ingwerstück
·
1 Knoblauchzehe
·
1 Zitrone
·
2 El Olivenöl
·
1 Tl Senf
·
1 El Honig
·
Salz
· Pfeffer
1.
Den Kohl
putzen, den Strunk rausschneiden, dann fein hobeln. Die Lauchzwiebeln putzen,
waschen, in Ringe schneiden. Die Petersilie fein hacken. Alles gut vermischen.
2.
Den Ingwer und
den Knoblauch schälen, sehr fein hacken. Die Zitronenschale abreiben, den Saft
auspressen.
3.
Für das
Dressing: Den Zitronensaft mit der Zitronenschale, dem Knoblauch, dem Ingwer,
dem Öl, dem Senf und dem Honig verrühren. Mit Salz und Pfeffer abschmecken.
4.
Das Dressing
über den Salat gießen, gut vermischen und ungefähr 30 Minuten stehen lassen.
Hozzávalók
4 személyre:
·
600 g fehér káposzta
·
1 csokor újhagyma
·
1 csokor petrezselyemzöld
·
1 dió nagyságú gyömbér darab
·
1 gerezd fokhagyma
·
1 citrom
·
2 ek olívaolaj
·
1 tk mustár
· 1 ek
méz
1.
A káposztát
megmossuk, a torzsáját kivágjuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A hagymát
megpucoljuk, gyűrűkre vágjuk. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. Az egészet
összekeverjük.
2.
A
gyömbért és a fokhagymát apróra vágjuk. A citromhéját lereszeljük, majd a levét
kifacsarjuk.
3.
A
dresszinghez a citromlevet elkeverjük a citromhéjjal, fokhagymával, gyömbérrel,
olajjal, mustárral és a mézzel.
4.
A
dresszinget a káposztára öntjük, és jól összekeverjük. Kb. 30 percig állni
hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen