Dazu frisches Brot
oder Toastbrot reichen.
Zutaten für 2 Personen:
· 1
Dose Thunfisch (185 g)
· 120
g Kirschtomaten
· 1
rote Zwiebel
· 50
g Oliven
· 2
gekochte Eier
· 100
g Eisbergsalat
· 3
El Olivenöl
· Saft
von ½ Zitrone
· Salz
· Pfeffer
· italienische
Kräutermischung
1.
Den Thunfisch abtropfen lassen, dann mit einer Gabel
zerpflücken. Die Zwiebel schälen, in dünne Ringe schneiden. Die Tomaten und die
Oliven halbieren. Die Eier pellen, grob würfeln. Den Eisbergsalat in
mundgerechte Stücke schneiden.
2.
Den Eisbergsalat auf 2 Teller verteilen, mit den Oliven
und Tomaten bestreuen. Den Thunfisch und die Zwiebelringe darauf verteilen und
mit den Eiern bestreuen.
3.
Für das Dressing: Den Zitronensaft mit dem Öl vermischen.
Mit Salz, Pfeffer und der Kräutermischung würzen.
4.
Den Salat mit dem Dressing beträufeln und servieren.
Friss kenyérrel vagy pirítóssal egy
laktató saláta.
Hozzávalók
2 személyre:
· 1
tonhalkonzerv (185 g)
· 120
g koktélparadicsom
· 1
lilahagyma
· 50
g olajbogyó
· 2
tojás, főtt
· 100
g jégsaláta
· 3
ek olívaolaj
· ½
citrom leve
· Só
· Bors
· olasz
fűszerkeverék
1.
A
tonhalat leszűrjük, villával darabokra tépkedjük. A hagymát vékony gyűrűkre, a
paradicsomokat és az olajbogyókat ketté vágjuk. A tojásokat meghámozzuk,
durvára vágjuk. A jégsalátát falatnyi darabokra tépkedjük.
2.
A
jégsalátát elosszuk 2 tányér aljára, rászórjuk a paradicsomot és az olajbogyót.
Elosszuk rá a tonhalat, majd a hagymát és megszórjuk a tojással.
3.
A
dresszinghez a citromlevet elkeverjük az olajjal. Sóval, borssal és a
fűszerkeverékkel ízesítjük.
4.
A
dresszinget a salátára locsoljuk és tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen