Montag, 26. August 2019

Thunfischsalat / Laktató tonhalsaláta


Dazu frisches Brot oder Toastbrot reichen.

Zutaten für 2 Personen:
·       1 Dose Thunfisch (185 g)
·       120 g Kirschtomaten
·       1 rote Zwiebel
·       50 g Oliven
·       2 gekochte Eier
·       100 g Eisbergsalat
·       3 El Olivenöl
·       Saft von ½ Zitrone
·       Salz
·       Pfeffer
·       italienische Kräutermischung

1.    Den Thunfisch abtropfen lassen, dann mit einer Gabel zerpflücken. Die Zwiebel schälen, in dünne Ringe schneiden. Die Tomaten und die Oliven halbieren. Die Eier pellen, grob würfeln. Den Eisbergsalat in mundgerechte Stücke schneiden.
2.    Den Eisbergsalat auf 2 Teller verteilen, mit den Oliven und Tomaten bestreuen. Den Thunfisch und die Zwiebelringe darauf verteilen und mit den Eiern bestreuen.
3.    Für das Dressing: Den Zitronensaft mit dem Öl vermischen. Mit Salz, Pfeffer und der Kräutermischung würzen.
4.    Den Salat mit dem Dressing beträufeln und servieren.

Friss kenyérrel vagy pirítóssal egy laktató saláta.

Hozzávalók 2 személyre:
·       1 tonhalkonzerv (185 g)
·       120 g koktélparadicsom
·       1 lilahagyma
·       50 g olajbogyó
·       2 tojás, főtt
·       100 g jégsaláta
·       3 ek olívaolaj
·       ½ citrom leve
·      
·       Bors
·       olasz fűszerkeverék

1.    A tonhalat leszűrjük, villával darabokra tépkedjük. A hagymát vékony gyűrűkre, a paradicsomokat és az olajbogyókat ketté vágjuk. A tojásokat meghámozzuk, durvára vágjuk. A jégsalátát falatnyi darabokra tépkedjük.
2.    A jégsalátát elosszuk 2 tányér aljára, rászórjuk a paradicsomot és az olajbogyót. Elosszuk rá a tonhalat, majd a hagymát és megszórjuk a tojással.
3.    A dresszinghez a citromlevet elkeverjük az olajjal. Sóval, borssal és a fűszerkeverékkel ízesítjük.
4.    A dresszinget a salátára locsoljuk és tálaljuk.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen