Leckere Beilage zu
Cevapcici oder zu gegrillter Hähnchenbrust.
Zutaten für 4 Personen:
· 1
Zwiebel
· 1
Knoblauchzehe
· 2
El Olivenöl
· 150
g Basmati-Reis
· ½
gelbe Paprikaschote
· ½
rote Paprikaschote
· 100
g gefrorene grüne Erbsen
· 200
g stückige Tomaten
· 3
El Ajvar
· 1
Tl edelsüßes Paprikapulver
· 350
ml Geflügelbrühe
· Salz
· Pfeffer
· 2
El Petersilie
1.
Die Zwiebel schälen, fein würfeln. Die gelbe und die rote
Paprikaschote würfeln. Den Reis mit kaltem Wasser abspülen, abtropfen lassen.
2.
Das Öl in einer Pfanne erhitzen. Die Zwiebel darin glasig
dünsten. Den Reis, den durchgepressten
Knoblauch, die Paprikawürfel, die Erbsen und das Ajvar zugeben. Mit dem
Paprikapulver bestäuben und kurz mitdünsten.
3.
Die stückigen Tomaten und die Brühe zufügen. Mit Salz und
Pfeffer abschmecken, aufkochen lassen und zugedeckt bei mittlerer Hitze
ungefähr 20-25 Minuten kochen, dann die Petersilie untermischen.
Finom köret a cevapcici, vagy grillezett csirkemell mellé,
de önmagában is finom. Ízesíthetjük erős
paprikával is.
Hozzávalók
4 személyre:
· 1
vöröshagyma
· 1
gerezd fokhagyma
· 2
ek olívaolaj
· 150
g basmati rizs
· ½
paprika, sárga
· ½
paprika, piros
· 100
g zöldborsó, fagyasztott
· 200
g paradicsom, darabos
· 3
ek ajvár
· 1
tk fűszerpaprika
· 350
ml szárnyas leves
· Só
· bors
· 2
ek petrezselyem
1.
A
hagymát apróra vágjuk. A kétféle paprikát kockákra vágjuk.
2.
Egy
serpenyőbe felforrósítjuk az olajat. Rászórjuk a hagymát, és üvegesre
dinszteljük. Hozzáadjuk a hideg vízzel átmosott rizst, az áttört fokhagymát, a
paprika kockákat, a zöldborsót és az ajvárt. Megszórjuk a fűszerpaprikával és
rövid ideig pároljuk.
3.
Felöntjük
a darabos paradicsommal és a levessel. Sóval, borssal ízesítjük, felfőzzük, és
lefedve közepes hőmérsékleten kb. 20-25 perc alatt megfőzzük, majd
hozzákavarjuk a durvára vágott petrezselymet.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen