Freitag, 23. August 2019

Djuvec Reis / Djuvec rizs


Leckere Beilage zu Cevapcici oder zu gegrillter Hähnchenbrust.

Zutaten für 4 Personen:
·       1 Zwiebel
·       1 Knoblauchzehe
·       2 El Olivenöl
·       150 g Basmati-Reis
·       ½ gelbe Paprikaschote
·       ½ rote Paprikaschote
·       100 g gefrorene grüne Erbsen
·       200 g stückige Tomaten
·       3 El Ajvar
·       1 Tl edelsüßes Paprikapulver
·       350 ml Geflügelbrühe
·       Salz
·       Pfeffer
·       2 El Petersilie


1.    Die Zwiebel schälen, fein würfeln. Die gelbe und die rote Paprikaschote würfeln. Den Reis mit kaltem Wasser abspülen, abtropfen lassen.
2.    Das Öl in einer Pfanne erhitzen. Die Zwiebel darin glasig dünsten. Den  Reis, den durchgepressten Knoblauch, die Paprikawürfel, die Erbsen und das Ajvar zugeben. Mit dem Paprikapulver bestäuben und kurz mitdünsten.
3.    Die stückigen Tomaten und die Brühe zufügen. Mit Salz und Pfeffer abschmecken, aufkochen lassen und zugedeckt bei mittlerer Hitze ungefähr 20-25 Minuten kochen, dann die Petersilie untermischen.

Finom köret a cevapcici, vagy grillezett csirkemell mellé, de önmagában is finom.  Ízesíthetjük erős paprikával is.

Hozzávalók 4 személyre:
·       1 vöröshagyma
·       1 gerezd fokhagyma
·       2 ek olívaolaj
·       150 g basmati rizs
·       ½ paprika, sárga
·       ½ paprika, piros
·       100 g zöldborsó, fagyasztott
·       200 g paradicsom, darabos
·       3 ek ajvár
·       1 tk fűszerpaprika
·       350 ml szárnyas leves
·      
·       bors
·       2 ek petrezselyem

1.    A hagymát apróra vágjuk. A kétféle paprikát kockákra vágjuk.
2.    Egy serpenyőbe felforrósítjuk az olajat. Rászórjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a hideg vízzel átmosott rizst, az áttört fokhagymát, a paprika kockákat, a zöldborsót és az ajvárt. Megszórjuk a fűszerpaprikával és rövid ideig pároljuk.  
3.    Felöntjük a darabos paradicsommal és a levessel. Sóval, borssal ízesítjük, felfőzzük, és lefedve közepes hőmérsékleten kb. 20-25 perc alatt megfőzzük, majd hozzákavarjuk a durvára vágott petrezselymet.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen