Eine einfache und leckere
Suppe. Die Suppe kann man auch mit etwas Zitronensaft abschmecken.
Zutaten für 4 Personen:
· 1 El
Butter
· 300 g Hähnchenbrustfilets
· 2 Möhren
· 1 Petersilienwurzel
· ½ Kohlrabi
· 2 Stiele
Staudensellerie
· 200 g
Brokkoli
· ½ Porree
· 1 l Geflügelbrühe
· 200 g Schmelzkäse
· 250 ml
Schlagsahne
· Salz
· Pfeffer
· Muskatnuss
· 1 El
Petersilie
1.
Das Fleisch
waschen, trockentupfen, in mundgerechte Stücke schneiden. Das Gemüse putzen,
waschen. Den Porree in Ringe, die Möhren und den Staudensellerie in Scheiben,
die Petersilienwurzel und den Kohlrabi in Würfeln schneiden. Den Brokkoli in
Rösschen teilen.
2.
Die Butter in
einem Topf schmelzen lassen, das Fleisch und den Porree darin andünsten. Die
Möhren, die Petersilienwurzel und den Kohlrabi zufügen und weitere 2-3 Minuten
dünsten.
3.
Mit der Brühe
ablöschen, aufkochen lassen, zugedeckt ungefähr 10 Minuten kochen lassen. Den
Sellerie und den Brokkoli zugeben. Aufkochen und weitere 5 Minuten gar kochen.
4.
Den
Schmelzkäse mit etwas heißer Brühe glatt rühren dann mit der Schlagsahne
zusammen in den Topf gießen. Die Suppe mit Salz, Pfeffer und Muskatnuss abschmecken.
Mit Petersilie bestreut servieren.
Egy egyszerű, gyors és finom leves. Ízesíthetjük kevés citromlével is.
Hozzávalók
4 személyre:
· 1 ek olaj
· 300 g
csirkemell filé
· 2
sárgarépa
· 1
petrezselyemgyökér
· ½
karalábé
· 2
halványító zeller
· 200 g
brokkoli
· ½ póré
· 1 l
csirke leves
· 200 g
tömlős sajt
· 250 ml
tejszín
· Só,
bors
· Szerecsendió
· 1 ek
petrezselyem
1.
A
húst megmossuk, szárazra itatjuk, falatnyi darabokra vágjuk. A zöldségeket
megtisztítjuk, mossuk. A pórét gyűrűkre, a sárgarépát és a halványító zellert
szeletekre, a fehérrépát, karalábét kockákra vágjuk. A brokkolit rózsáira
szedjük.
2.
A húst
a póréval egy lábasban, a vajon, megdinszteljük. Hozzáadjuk a kétféle répát és
a karalábét, közepes lángon 2-3 percig tovább dinszteljük.
3.
Felöntjük
a levessel, felforraljuk, lefedve kb. 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a zellert és
brokkolit. Felfőzzük és további kb. 5 perc alatt puhára főzzük.
4.
A sajtot
egy kevés forró levessel simára keverjük, majd a tejszínnel együtt a leveshez
öntjük. A levest sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Megszórjuk a finomra
vágott petrezselyemmel.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen