Den Salat kann man
auch noch mit etwas Aceto Balsamico beträufeln.
Zutaten für 3 Personen:
· 500
g Tomaten
· 1
Aubergine
· 2
Knoblauchzehen
· 4
El Olivenöl
· Salz
· Pfeffer
· Basilikum
· Oregano
1.
Die Aubergine waschen, in dünne Scheiben schneiden. Die
Auberginenscheiben in einer Grillpfanne (ohne Fett) auf jeder Seite ungefähr
1-2 Minuten braten.
2.
Die Tomaten waschen, in Spalten schneiden. Das Öl mit dem
durchgepressten Knoblauch verrühren.
3.
Die Tomaten mit dem Knoblauch-Öl vermischen, dann die
gegrillten Auberginenscheiben zugeben. Mit Salz, Pfeffer, Oregano und Basilikum
würzen und 1-2 Stunden stehen lassen.
A salátát meglocsolhatjuk kevés
balzsamecettel is. Érdemes több padlizsánt grillezni, és adagonként lefagyasztani.
Hozzávalók
3 személyre:
· 500
g paradicsom
· 1
padlizsán
· 2
gerezd fokhagyma
· 4
ek olívaolaj
· só
· bors
· bazsalikom
· oregánó
1.
A
padlizsánt megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. A padlizsánszeleteket egy grill
serpenyőben (zsiradék hozzáadása nélkül), oldalanként 1-2 percig sütjük.
2.
A
paradicsomot megmossuk, cikkekre vágjuk.
3.
Egy
edénybe elkeverjük a paradicsomot az olajjal elkavart áttört fokhagymával, majd
hozzáadjuk a grillezett padlizsánszeleteket. Sóval, borssal, oregánóval és
bazsalikommal ízesítjük. Kb. 1-2 órát hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen