Freitag, 22. März 2019

Tomaten-Auberginen Salat / Padlizsános paradicsomsaláta


Den Salat kann man auch noch mit etwas Aceto Balsamico beträufeln.

Zutaten für 3 Personen:
·       500 g Tomaten
·       1 Aubergine
·       2 Knoblauchzehen
·       4 El Olivenöl
·       Salz
·       Pfeffer
·       Basilikum
·       Oregano

1.    Die Aubergine waschen, in dünne Scheiben schneiden. Die Auberginenscheiben in einer Grillpfanne (ohne Fett) auf jeder Seite ungefähr 1-2 Minuten braten.
2.    Die Tomaten waschen, in Spalten schneiden. Das Öl mit dem durchgepressten Knoblauch verrühren.
3.    Die Tomaten mit dem Knoblauch-Öl vermischen, dann die gegrillten Auberginenscheiben zugeben. Mit Salz, Pfeffer, Oregano und Basilikum würzen und 1-2 Stunden stehen lassen.

A salátát meglocsolhatjuk kevés balzsamecettel is. Érdemes több padlizsánt grillezni, és adagonként lefagyasztani.

Hozzávalók 3 személyre:
·       500 g paradicsom
·       1 padlizsán
·       2 gerezd fokhagyma
·       4 ek olívaolaj
·      
·       bors
·       bazsalikom
·       oregánó

1.    A padlizsánt megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. A padlizsánszeleteket egy grill serpenyőben (zsiradék hozzáadása nélkül), oldalanként 1-2 percig sütjük.
2.    A paradicsomot megmossuk, cikkekre vágjuk.
3.    Egy edénybe elkeverjük a paradicsomot az olajjal elkavart áttört fokhagymával, majd hozzáadjuk a grillezett padlizsánszeleteket. Sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal ízesítjük. Kb. 1-2 órát hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen