Samstag, 23. März 2019

Marmoriertes Vanille- Schokocremedessert / Márványos krémdesszert


Leckeres Dessert.

Zutaten für 4 Personen:
·       4 Blätter Gelatine
·       100 g Bitterschokolade
·       350 ml Milch
·       4 Eigelbe
·       75 g Zucker
·       1 Pck. Vanillezucker
·       200 g Schlagsahne


1.    Die Gelatine im kalten Wasser einweichen. Die Schokolade grob hacken, dann über einem Wasserbad schmelzen lassen. Die Milch aufkochen.
2.    Die Eigelbe mit dem Zucker und dem Vanillezucker cremig schlagen. Nach und nach die heiße Milch unterrühren. Die Eier-Milchmischung in einen Topf gießen und bei schwacher Hitze unter ständigen Umrühren erwärmen, bis sie schön cremig-dicklich wird.
3.    Die Gelatine ausdrücken und in der heißen Creme auflösen. Die Creme halbieren, unter eine Hälfte die flüssige Schokolade rühren. Unter gelegentlichen Umrühren beide Creme erkalten lassen.
4.    Die Schlagsahne steifschlagen, eine Hälfte davon unter die gelierende Vanillecreme heben und die andere Hälfte unter die Schokocreme heben.
5.    Die zwei Creme abwechselnd in 4 mit kaltem Wasser ausgespülten Förmchen (200 ml Inhalt) füllen und mit einer Gabel marmorieren. Zugedeckt im Kühlschrank ungefähr 4 Stunden kühlen.
6.    Auf Teller stürzen und servieren.


Egy finom, de nem kalóriaszegény desszert. Ha nem megmaradt tojásárgákat használunk fel, a végén a kétféle krémhez keverhetjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket is.

Hozzávalók 4 személyre:
·       4 lap színtelen zselatin
·       100 g keserű csokoládé
·       350 ml tej
·       4 tojássárga
·       75 g cukor
·       1 tasak vaníliás cukor
·       200 g tejszín


1.    A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A csokoládét durvára vágjuk, majd gőzfürdőben felolvasztjuk. A tejet felfőzzük.
2.    A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük. Apránként hozzákeverjük a forró tejet, majd egy lábasba öntjük, és alacsony hőmérsékleten állandóan kavarva felmelegítjük (nem főzzük), míg a tojásos-tej krémszerű lesz.
3.    A zselatint kicsavarjuk és a forró krémben felolvasztjuk. A krémet két egyenlő részre osszuk, az egyik részhez hozzákavarjuk a folyékony csokoládét. Mindkettőt hűlni hagyjuk, közbe megkavarjuk.
4.    A tejszint kemény habbá verjük. Mikor a krémek elkezdenek kocsonyásodni, mindegyikhez óvatosan hozzákeverjük a tejszín felét.
5.    A kétféle krémet váltakozva 4 hideg vízzel kiöblített, kb. 200 ml űrtartalmú formába töltjük, egy villával márványosra keverjük. Lefedve kb. 4 órára hűtőbe tesszük.
6.    Tányérra borítjuk és tálaljuk.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen