Leckeres
Gemüsegericht. Kalt und warm gleich lecker.
Zutaten für 4 Personen:
· 2
Stangen Porree
· 4
Stangen Bleichsellerie
· 500
g Knollensellerie
· 2
Möhren
· 2
Kartoffeln
· 2
Knoblauchzehen
· 1
El Paprikamark
· Salz
· 5
El Olivenöl
1.
Das Gemüse putzen, waschen. Den Porree und den
Bleichsellerie in ungefähr 1 cm dicke Ringe schneiden, die Möhren, die
Kartoffeln und den Knollensellerie in Würfel schneiden.
2.
Das Öl in einem Topf erhitzen, den Knoblauch darin kurz
anbraten, das Paprikamark unterrühren. Das vorbereitete Gemüse zufügen und
ungefähr 4-5 Minuten dünsten.
3.
Mit 150 ml Wasser ablöschen. Mit Salz abschmecken,
aufkochen und zugedeckt bei mittlerer Hitze ungefähr 25-30 Minuten gar kochen.
Egy
nagyon finom étel húsmentes napokra. Hidegen, melegen egyaránt finom.
Hozzávalók
4 személyre:
· 2
poré
· 4
halványító zeller
· 500
g zeller
· 2
sárgarépa
· 2
burgonya
· 2
gerezd fokhagyma
· 1
ek paprika
· Só
· 5
ek olívaolaj
1.
A
zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A porét és a halványító zellert nem túl
vékony gyűrűkre, a zellert, sárgarépát, és burgonyát kockákra vágjuk.
2.
Az
olajat egy lábasban felhevítjük, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, egy kicsit
pirítjuk, majd hozzákeverjük a paprikakrémet. Hozzáadjuk az előkészített
zöldségeket, és kb. 4-5 percig dinszteljük.
3.
Felöntjük
kb. 150 ml vízzel, sóval ízesítjük. Felfőzzük, majd lefedve közepes
hőmérsékleten kb. 25-30 perc alatt megfőzzük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen