Leckeres
Fischgericht. Dazu passt Kartoffelpüree.
Zutaten für 2 Personen:
· ½
Zwiebel
· 1
El Öl
· 250
g tiefgefrorenen Blattspinat
· 1
Scheibe Toastbrot
· 1
Knoblauchzehe
· 1
Tl Petersilie
· 1
El Butter
· 125
g Kirschtomaten
· Salz
· Pfeffer
· Muskatnuss
· 75
g Schlagsahne
· 2
Lachsfilets (300 g)
· 25
g Parmesan
1.
Die Zwiebel schälen, klein würfeln. Die Zwiebel in dem
heißen Öl glasig andünsten, den gefrorenen Spinat und 3 El Wasser zugeben.
Zugedeckt ungefähr 10 Minuten garen, dann ohne Deckel weitere 5 Minuten garen,
damit das Kochwasser verdampft. Mit Salz, Pfeffer und Muskatnuss würzen.
2.
Für die Kruste: Das Brot fein zerbröseln. Den Knoblauch
schälen, fein hacken. Die Butter in einer Pfanne zerlassen, die Brotbrösel
darin goldbraun rösten. Den Knoblauch und die Petersilie zugeben, weitere 1-2
Minuten braten und vom Herd ziehen.
3.
Die Tomaten waschen, halbieren, dann mit dem Spinat in
einer Auflaufform verteilen, die Schlagsahne darübergießen.
4.
Die Fischfilets waschen, trockentupfen. Mit Salz und
Pfeffer würzen und auf den Spinat legen.
5.
Den Parmesan fein reiben und mit den Brotbröseln
vermischen. Auf dem Lachs verteilen und leicht andrücken.
6.
Im heißen Ofen bei 200 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr
20 Minuten backen.
Egy finom halétel. Tálaljuk
burgonyapürével.
Hozzávalók
2 személyre:
· ½
vöröshagyma
· 1 ek olaj
· 250 g
spenót, fagyasztott
· 1 szelet
toast kenyér
· 1 gerezd
fokhagyma
· 1 tk
petrezselyem
· 1 ek vaj
· 125 g
koktélparadicsom
· Só
· Bors
· Szerecsendió
· 75 g
tejszín
· 300 g
lazac (2 filé)
· 25
g parmezán
1.
A
hagymát meghántjuk, apróra vágjuk. a hagymát az olajban üvegesre dinszteljük,
hozzáadjuk a fagyott spenótot és kb. 3 ek vizet. Lefedve kb. 10 percig főzzük,
majd fedő nélkül kb. 5 percet, hogy a víz elpárologjon. Sóval, borssal és
szerecsendióval ízesítjük.
2.
A
kéreghez a kenyeret finomra morzsoljuk. A fokhagymát meghántjuk, apróra vágjuk.
A vajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a kenyérmorzsát és aranybarnára
pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a petrezselymet, további 1-2 percig
pirítjuk.
3.
A
paradicsomot megmossuk, ketté vágjuk, majd a spenóttal együtt egy tűzállótál
aljára rendezzük. Ráöntjük a tejszint.
4.
A
halat megmossuk, szárazra itatjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, és a spenótra
rakjuk.
5.
A
parmezánt lereszeljük, a kenyérmorzsa keverékhez keverjük, elosszuk a
lazacfilékre, rá is nyomkodjuk egy kicsit.
6.
Betoljuk
a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 perc alatt megsütjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen