Donnerstag, 14. März 2019

Gebackenes Lachsfilet mit Parmesan-Brot-Kruste / Sült lazac parmezános kenyér kéreg alatt


Leckeres Fischgericht. Dazu passt Kartoffelpüree.

Zutaten für 2 Personen:
·       ½ Zwiebel
·       1 El Öl
·       250 g tiefgefrorenen Blattspinat
·       1 Scheibe Toastbrot
·       1 Knoblauchzehe
·       1 Tl Petersilie
·       1 El Butter
·       125 g Kirschtomaten
·       Salz
·       Pfeffer
·       Muskatnuss
·       75 g Schlagsahne
·       2 Lachsfilets (300 g)
·       25 g Parmesan 

1.    Die Zwiebel schälen, klein würfeln. Die Zwiebel in dem heißen Öl glasig andünsten, den gefrorenen Spinat und 3 El Wasser zugeben. Zugedeckt ungefähr 10 Minuten garen, dann ohne Deckel weitere 5 Minuten garen, damit das Kochwasser verdampft. Mit Salz, Pfeffer und Muskatnuss würzen.
2.    Für die Kruste: Das Brot fein zerbröseln. Den Knoblauch schälen, fein hacken. Die Butter in einer Pfanne zerlassen, die Brotbrösel darin goldbraun rösten. Den Knoblauch und die Petersilie zugeben, weitere 1-2 Minuten braten und vom Herd ziehen.
3.    Die Tomaten waschen, halbieren, dann mit dem Spinat in einer Auflaufform verteilen, die Schlagsahne darübergießen.
4.    Die Fischfilets waschen, trockentupfen. Mit Salz und Pfeffer würzen und auf den Spinat legen.
5.    Den Parmesan fein reiben und mit den Brotbröseln vermischen. Auf dem Lachs verteilen und leicht andrücken.
6.    Im heißen Ofen bei 200 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr 20 Minuten backen.

Egy finom halétel. Tálaljuk burgonyapürével.

Hozzávalók 2 személyre:
·       ½ vöröshagyma
·       1 ek olaj
·       250 g spenót, fagyasztott
·       1 szelet toast kenyér
·       1 gerezd fokhagyma
·       1 tk petrezselyem
·       1 ek vaj
·       125 g koktélparadicsom
·      
·       Bors
·       Szerecsendió
·       75 g tejszín
·       300 g lazac (2 filé)
·       25 g parmezán 

1.    A hagymát meghántjuk, apróra vágjuk. a hagymát az olajban üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a fagyott spenótot és kb. 3 ek vizet. Lefedve kb. 10 percig főzzük, majd fedő nélkül kb. 5 percet, hogy a víz elpárologjon. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
2.    A kéreghez a kenyeret finomra morzsoljuk. A fokhagymát meghántjuk, apróra vágjuk. A vajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a kenyérmorzsát és aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a petrezselymet, további 1-2 percig pirítjuk.
3.    A paradicsomot megmossuk, ketté vágjuk, majd a spenóttal együtt egy tűzállótál aljára rendezzük. Ráöntjük a tejszint.
4.    A halat megmossuk, szárazra itatjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, és a spenótra rakjuk.
5.    A parmezánt lereszeljük, a kenyérmorzsa keverékhez keverjük, elosszuk a lazacfilékre, rá is nyomkodjuk egy kicsit.
6.    Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 perc alatt megsütjük.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen