Leckere Beilage.
Zutaten für 3 Personen:
·
500 g Rosenkohl
·
2 El Butter
·
Salz
·
Pfeffer
·
Muskatnuss
· 1
Prise Zucker
1. Den
Rosenkohl putzen, waschen, den Stielansatz entfernen, die Blätter abtrennen und
im kochenden Salzwasser 2 Minuten garen. Die Blätter abschrecken und in einem
Sieb abtropfen lassen.
2. Die
Butter in einer Pfanne schmelzen lassen. Die Blätter darin anbraten und 2-3
Minuten garen. Mit Salz, Pfeffer, Muskat und Zucker abschmecken.
Finom köret.
Hozzávalók 3 személy részére:
·
500 g kelbimbó
·
2 ek vaj
·
Só
·
Bors
·
szerecsendió
· 1
csipet cukor
1.
A kelbimbót megtisztítjuk, mossuk, a
torzsáját kivágjuk, a leveleket egyenként lefejtjük. És fövő sósvízben kb. 2
percig főzzük. A leveleket jéghidegvízbe szedjük, majd leszűrjük.
2.
A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A
kelbimbóleveleket a forró vajban kb. 2-3 percig pirítjuk. Sóval, borssal,
cukorra és szerecsendióval ízesítjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen