Montag, 11. März 2019

Gebratene Rosenkohlblätter / Pirított kelbimbólevelek


Leckere Beilage.

Zutaten für 3 Personen:
·       500 g Rosenkohl
·       2 El Butter
·       Salz
·       Pfeffer
·       Muskatnuss
·       1 Prise Zucker

1.    Den Rosenkohl putzen, waschen, den Stielansatz entfernen, die Blätter abtrennen und im kochenden Salzwasser 2 Minuten garen. Die Blätter abschrecken und in einem Sieb abtropfen lassen.
2.    Die Butter in einer Pfanne schmelzen lassen. Die Blätter darin anbraten und 2-3 Minuten garen. Mit Salz, Pfeffer, Muskat und Zucker abschmecken.

Finom köret.

Hozzávalók 3 személy részére:
·       500 g kelbimbó
·       2 ek vaj
·      
·       Bors
·       szerecsendió
·       1 csipet cukor

1.    A kelbimbót megtisztítjuk, mossuk, a torzsáját kivágjuk, a leveleket egyenként lefejtjük. És fövő sósvízben kb. 2 percig főzzük. A leveleket jéghidegvízbe szedjük, majd leszűrjük.
2.    A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A kelbimbóleveleket a forró vajban kb. 2-3 percig pirítjuk. Sóval, borssal, cukorra és szerecsendióval ízesítjük.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen