Samstag, 2. März 2019

Bayerische Creme mit Himbeeren / Málnás bajor krém


Falls man die Creme lieber in Gläsern servieren möchte, 1 Blatt Gelatine weniger verwenden.




Zutaten für 4 Personen:

·       300 g Himbeeren

·       250 ml Milch

·       4 Blätter Gelatine

·       3 Eigelbe

·       100 g Zucker

·       250 ml Schlagsahne



1.    Die Himbeeren mit dem Stabmixer pürieren, dann durch ein Sieb streichen. 200 g Himbeerpüree abmessen, den Rest zur Seite legen. Die Gelatine im kalten Wasser einweichen. Die Milch erwärmen.

2.    Die Eigelbe mit dem Zucker in einer Metallschüssel mit dem Handmixer hellcremig schlagen. Die heiße Milch nach und nach dazurühren. Über einem Wasserbad mit einem Schneebesen schlagen, bis die Masse beginnt dickflüssig zu werden(das Wasser im Wasserbad darf nicht kochen). Vom Herd nehmen.

3.    Die Gelatine ausdrücken und in der noch warmen Creme auflösen, dann das Himbeerpüree untermischen. Unter gelegentlichen Umrühren die Creme erkalten lassen.

4.    Die Schlagsahne steif schlagen und vorsichtig unter die gelierende Creme heben.

5.    Die Creme auf 4 kleine Förmchen (200 ml Inhalt) verteilen, dann für 6-8 Stunden in den Kühlschrank stellen.

6.    Die Creme auf Teller stürzen und mit dem übriggebliebenen Himbeerpüree garnieren und servieren.



A krémet tálalhatjuk poharas krémként is, ebben az esetben használunk 1 zselatin lappal kevesebbet.



Hozzávalók 4 személyre

·       300 g málna

·       250 ml tej

·       4 színtelen zselatin lap

·       3 tojássárgája

·       100 g cukor

·       250 ml tejszín



1.    A málnát bot mixerrel pürésítjük, majd sűrű szitán átpasszírozzuk, 200 g málna pürét kimérünk, a többit félre tesszük a tálaláshoz. A zselatint hidegvízbe áztatjuk. A tejet felforrósítjuk.

2.    A tojás sárgákat a cukorral egy fém edényben elkeverjük, majd a forró tejet apránként hozzákeverjük. Gőzfürdőben habverővel addig verjük, míg a massza enyhén sűrű és fehér lesz (a víznek és a masszának nem szabad főnie). Tűzről levesszük.

3.    A kifacsart zselatint a még meleg krémbe felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a 200 g málnapürét. A krémet hűlni hagyjuk, közbe megkeverjük.

4.    Mikor a krém dermedni kezd, hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszint.

5.    A krémet hideg vízzel kiöblített formákba (200 ml) töltjük, majd a hűtőbe tesszük kb. 6-8 órára. A tányérokat a megmaradt málnapürével díszítjük, majd ráhelyezzük a formából kiborított desszertet.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen