Falls man die Creme lieber
in Gläsern servieren möchte, 1 Blatt Gelatine weniger verwenden.
Zutaten für 4 Personen:
· 300 g Himbeeren
· 250 ml
Milch
· 4 Blätter
Gelatine
· 3 Eigelbe
· 100 g Zucker
· 250 ml
Schlagsahne
1.
Die Himbeeren
mit dem Stabmixer pürieren, dann durch ein Sieb streichen. 200 g Himbeerpüree
abmessen, den Rest zur Seite legen. Die Gelatine im kalten Wasser einweichen.
Die Milch erwärmen.
2.
Die Eigelbe
mit dem Zucker in einer Metallschüssel mit dem Handmixer hellcremig schlagen.
Die heiße Milch nach und nach dazurühren. Über einem Wasserbad mit einem
Schneebesen schlagen, bis die Masse beginnt dickflüssig zu werden(das Wasser im
Wasserbad darf nicht kochen). Vom Herd nehmen.
3.
Die Gelatine
ausdrücken und in der noch warmen Creme auflösen, dann das Himbeerpüree
untermischen. Unter gelegentlichen Umrühren die Creme erkalten lassen.
4.
Die
Schlagsahne steif schlagen und vorsichtig unter die gelierende Creme heben.
5.
Die Creme auf
4 kleine Förmchen (200 ml Inhalt) verteilen, dann für 6-8 Stunden in den
Kühlschrank stellen.
6.
Die Creme auf
Teller stürzen und mit dem übriggebliebenen Himbeerpüree garnieren und
servieren.
A krémet tálalhatjuk poharas krémként is, ebben
az esetben használunk 1 zselatin lappal kevesebbet.
Hozzávalók 4 személyre
· 300 g
málna
· 250 ml
tej
· 4
színtelen zselatin lap
· 3
tojássárgája
· 100 g
cukor
· 250 ml
tejszín
1.
A
málnát bot mixerrel pürésítjük, majd sűrű szitán átpasszírozzuk, 200 g málna
pürét kimérünk, a többit félre tesszük a tálaláshoz. A zselatint hidegvízbe
áztatjuk. A tejet felforrósítjuk.
2.
A
tojás sárgákat a cukorral egy fém edényben elkeverjük, majd a forró tejet
apránként hozzákeverjük. Gőzfürdőben habverővel addig verjük, míg a massza enyhén
sűrű és fehér lesz (a víznek és a masszának nem szabad főnie). Tűzről
levesszük.
3.
A
kifacsart zselatint a még meleg krémbe felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a 200
g málnapürét. A krémet hűlni hagyjuk, közbe megkeverjük.
4.
Mikor
a krém dermedni kezd, hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszint.
5.
A
krémet hideg vízzel kiöblített formákba (200 ml) töltjük, majd a hűtőbe tesszük
kb. 6-8 órára. A tányérokat a megmaradt málnapürével díszítjük, majd
ráhelyezzük a formából kiborított desszertet.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen