Mit dem Fleisch und den
Erbsen kann man auch noch ungefähr 250 g Champignons (vorher in dem Bratfett
angebraten) zu dem Ragout geben.
Zutaten für 4 Personen:
· 600 g Hähnchenbrustfilets
· 2 El Öl
· 2 El
Butter
· 2 El
Mehl
· 400 ml
Gemüsebrühe
· 200 ml
Schlagsahne
· 1 Dose
Möhrchen
· 150 g tiefgefrorene
Erbsen
· 2 El
Senf
· ½ Bund
Petersilie
· Salz
· Pfeffer
1.
Das Fleisch
waschen, trockentupfen, würfeln.
2.
Das Öl in
einer Pfanne erhitzen, das Fleisch darin portionsweise goldgelb anbraten. Mit
Salz und Pfeffer würzen, rausnehmen.
3.
Die Butter in
dem Bratfett schmelzen lassen. Das Mehl darin hell anschwitzen. Mit der Brühe
und der Schlagsahne ablöschen. Aufkochen. Das Fleisch, die grünen Erbsen und
die abgetropften Möhrchen zufügen und ungefähr 5 Minuten köcheln lassen. Mit
Senf, Salz und Pfeffer abschmecken.
4.
Mit der
kleingeschnittenen Petersilie bestreuen und servieren.
A ragut gazdagíthatjuk 250 g szeletekre vágott gombával,
amelyet a visszamaradt pecsenyezsírban megpirítunk, majd kivesszük, és a hússal
együtt hozzáadjuk a mártáshoz.
Hozzávalók
4 személyre:
· 600 g
csirkemell filé
· 2 ek
olaj
· 2 ek
vaj
· 2 ek
liszt
· 400 ml
zöldségleves
· 200 ml
tejszín
· 1
doboz bébi karotta
· 150 g
mirelit zöldborsó
· 2 ek
mustár
· ½
csokor petrezselyemzöld
· só
· bors
1.
A
húst felkockázzuk, és a forró olajon, kis adagokban aranybarnára sütjük.
Sózzuk, borsozzuk, majd kivesszük.
2.
A
zsiradékban megolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet és megpirítjuk.
Felöntjük a levessel és a tejszínnel. Felforraljuk. Hozzáadjuk a húst, a
zöldborsot és a leszűrt bébi karottát, majd kb. 5 percig főzzük. Mustárral,
sóval, és borssal ízesítjük.
3.
A
petrezselyemzöldet felaprítjuk, majd a ragura szórjuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen