Montag, 2. Juli 2018

Penne all`arabiata / Penne all`arabiata


Ein Klassiker der italienischen Küche.




Zutaten für 2 Personen:

·       50 g Bauchspeck

·       400 g stückige Tomaten aus der Dose

·       ½ Bund Petersilie

·       1 Zwiebel

·       1 Knoblauchzehe

·       200 g Penne

·       Salz

·       1 El Butter

·       1 rote Chilipaprikaschote

·       Pfeffer

·       25 g Parmesan



1.    Den Speck in dünne Streifen schneiden. Die Petersilie klein hacken. Die Zwiebel schälen, klein würfeln. Den Knoblauch schälen und in dünne Scheiben schneiden.

2.    Die Nudeln in reichlich kochendem Salzwasser ungefähr 5 Minuten kochen.

3.    Die Butter in einer Pfanne zerlassen, die Zwiebel mit dem Speck dazugeben und glasig andünsten. Knoblauch, Tomaten und Chilischote unterrühren. Mit Salz, Pfeffer abschmecken. Bei mittlerer Hitze ungefähr 3 Minuten kochen lassen.

4.    Die Penne abgießen, von dem Kochwasser etwas zurückbehalten. Die Penne unter die Soße rühren und bei mittlerer Hitze weiter köcheln lassen bis die Nudeln bissfest sind, falls nötig etwas Kochwasser nachgießen. Mit der Petersilie und dem Parmesan bestreut servieren.



Paradicsom idényben paradicsomkonzerv helyett elkészíthetjük friss paradicsommal, amelyet bot mixerrel pürésítünk, majd egy szitán átpasszírozzuk.



Hozzávalók 2 személyre:

·       50 g kolozsvári szalonna

·       400 g paradicsom darabos

·       ½ csokor petrezselyemzöld

·       1 vöröshagyma

·       1 gerezd fokhagyma

·       200 g penne

·      

·       1 ek vaj

·       1 piros chili paprika

·       bors

·       25 g parmezán



1.    A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A petrezselymet és hagymát apróra vágjuk. A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. A tésztát bő, sós vízben kb. 5 perc alatt félkészre főzzük.

2.    A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát és a szalonnát, üvegesre dinszteljük. Hozzákeverjük a fokhagymát, paradicsomot és chilit. Sóval, borssal ízesítjük. Közepes hőmérsékleten kb. 3 percig főzzük. 

3.    A tésztát leszűrjük, a fövő vízből valamennyit felfogunk. A tésztát a mártáshoz kavarjuk, és közepes hőmérsékleten al dente-re főzzük. Ha szükséges hígítsuk a mártást kevés vízzel, amelyben a tészta főtt.   Parmezánnal és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen