Samstag, 28. Juli 2018

Feldsalat mit Avocado und Thunfisch / Avokádós tonhalsaláta madársalátával


Das Dressing kann man auch mit einer durchgepressten Knoblauchzehe und etwas Chiliflocken würzen. 






Zutaten für 4 Personen:

·       4 Eier

·       4 El Limettensaft

·       Salz

·       Pfeffer

·       Zucker

·       3 El Öl

·       2 Dosen Tunfisch (210 ml)

·       120 g Feldsalat

·       250 g Eisbergsalat

·       2 Tomaten

·       2 Avocado

·       1 rote Zwiebel



1.    Die Eier im kochenden Salzwasser ungefähr 10 Minuten kochen lassen, mit kaltem Wasser abschrecken, abkühlen lassen.

2.    Für das Dressing: 3 El Limettensaft mit Salz, Pfeffer und Zucker würzen, das Öl unterschlagen.

3.    Die Eier schälen, vierteln. Den Thunfisch abtropfen lassen. Den Feldsalat putzen, waschen, trocken schleudern. Die äußeren Eisbergsalatblätter entfernen und den Salat in Streifen schneiden. Die Tomaten waschen, putzen und in Spalten schneiden.

4.    Die Avocado halbieren, den Stein entfernen. Die Hälften nochmal halbieren und das Fruchtfleisch von der Schale lösen. Die Avocadoviertel in Scheiben schneiden und mit dem Rest Limettensaft beträufeln. Die Zwiebel schälen, in dünne Scheiben schneiden.

5.    Alle Zutaten vermengen, mit dem Dressing beträufeln, auf Tellern anrichten und servieren.



A vinaigrettet ízesíthetjük 1 gerezd áttört fokhagymával és apróra vágott piros chili paprikával is.



Hozzávalók 4 személyre:

·       4 tojás

·       4 ek limelé

·       Só, bors

·       Cukor

·       3 ek olaj

·       2 tonhalkonzerv (210 ml)

·       120 g madársaláta

·       250 g jégcsapsaláta

·       2 paradicsom

·       2 avokádó

·       1 lilahagyma



1.    A tojásokat fövő vízben kb. 10 perc alatt megfőzzük, hidegvízzel leöblítjük, hűlni hagyjuk. A chilit hosszában ketté vágjuk, a magokat kiszedjük, és apró kockákra vágjuk.

2.    3 ek lime lét sóval, borssal és cukorral ízesítjük, majd hozzákeverjük az olajat.

3.    A tojásokat meghántjuk, négybe vágjuk. A tonhal konzerveket leszűrjük. A madársalátát megtisztítjuk, mossuk, saláta centrifugába megpörgetjük. A jégcsapsalátát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, vékony cikkekre vágjuk. Az avokádókat ketté vágjuk, a magokat kiemeljük, a feleket még egyszer elfelezzük, a gyümölcshúst kiemeljük a héjból. A negyed avokádókat szeletekre vágjuk, és meglocsoljuk a maradék lime lével. A hagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk.

4.    A jégcsapsalátát, a madársalátát, tojást, tonhalat, paradicsomot, avokádót és a hagymát összekeverjük. Meglocsoljuk a vinagrettel, és tányérokra osszuk


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen