Das Dressing kann man
auch mit einer durchgepressten Knoblauchzehe und etwas Chiliflocken
würzen.
Zutaten für 4 Personen:
· 4
Eier
· 4
El Limettensaft
· Salz
· Pfeffer
· Zucker
· 3
El Öl
· 2
Dosen Tunfisch (210 ml)
· 120
g Feldsalat
· 250
g Eisbergsalat
· 2
Tomaten
· 2
Avocado
· 1
rote Zwiebel
1.
Die Eier im kochenden Salzwasser ungefähr 10 Minuten
kochen lassen, mit kaltem Wasser abschrecken, abkühlen lassen.
2.
Für das Dressing: 3 El Limettensaft mit Salz, Pfeffer und
Zucker würzen, das Öl unterschlagen.
3.
Die Eier schälen, vierteln. Den Thunfisch abtropfen
lassen. Den Feldsalat putzen, waschen, trocken schleudern. Die äußeren
Eisbergsalatblätter entfernen und den Salat in Streifen schneiden. Die Tomaten
waschen, putzen und in Spalten schneiden.
4.
Die Avocado halbieren, den Stein entfernen. Die Hälften
nochmal halbieren und das Fruchtfleisch von der Schale lösen. Die
Avocadoviertel in Scheiben schneiden und mit dem Rest Limettensaft beträufeln.
Die Zwiebel schälen, in dünne Scheiben schneiden.
5.
Alle Zutaten vermengen, mit dem Dressing beträufeln, auf
Tellern anrichten und servieren.
A vinaigrettet ízesíthetjük 1 gerezd
áttört fokhagymával és apróra vágott piros chili paprikával is.
Hozzávalók 4 személyre:
· 4
tojás
· 4
ek limelé
· Só,
bors
· Cukor
· 3
ek olaj
· 2
tonhalkonzerv (210 ml)
· 120
g madársaláta
· 250
g jégcsapsaláta
· 2
paradicsom
· 2
avokádó
· 1
lilahagyma
1.
A
tojásokat fövő vízben kb. 10 perc alatt megfőzzük, hidegvízzel leöblítjük,
hűlni hagyjuk. A chilit hosszában ketté vágjuk, a magokat kiszedjük, és apró
kockákra vágjuk.
2.
3
ek lime lét sóval, borssal és cukorral ízesítjük, majd hozzákeverjük az olajat.
3.
A
tojásokat meghántjuk, négybe vágjuk. A tonhal konzerveket leszűrjük. A
madársalátát megtisztítjuk, mossuk, saláta centrifugába megpörgetjük. A
jégcsapsalátát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomot megmossuk,
vékony cikkekre vágjuk. Az avokádókat ketté vágjuk, a magokat kiemeljük, a
feleket még egyszer elfelezzük, a gyümölcshúst kiemeljük a héjból. A negyed
avokádókat szeletekre vágjuk, és meglocsoljuk a maradék lime lével. A hagymát
megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk.
4.
A
jégcsapsalátát, a madársalátát, tojást, tonhalat, paradicsomot, avokádót és a
hagymát összekeverjük. Meglocsoljuk a vinagrettel, és tányérokra osszuk
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen