Dazu Kritharaki
Nudeln, Reis oder Kartoffeln reichen.
Zutaten für 2 Personen:
· 2
Hähnchenkeulen
· 1
Zwiebel
· 200
g Tomatenkonserve, stückige
· 1
Tl Tomatenmark
· 2
Knoblauchzehen
· 4
El Olivenöl
· 100
ml Weißwein
· ½
Zimtstange
· 1
Lorbeerblatt
· 2
Nelken
· 1
Piment
· Salz
· Pfeffer
1.
Das Fleisch waschen, trocken tupfen, in Gelenke teilen,
enthäuten. Mit Salz und Pfeffer würzen und eine Stunde stehen lassen.
2.
Die Zwiebel und die Knoblauchzehen schälen, klein
schneiden.
3.
Das Öl in einer Pfanne erhitzen, das Fleisch darin
goldbraun anbraten, rausnehmen. Die Zwiebel in die Pfanne geben, glasig
dünsten, dann den Knoblauch und das Tomatenmark zugeben und weitere 1-2 Minuten
dünsten.
4.
Mit dem Wein ablöschen, 1-2 Minuten kochen lassen, dann
die stückigen Tomaten zufügen. Mit Salz und Pfeffer abschmecken, dann die
Gewürze und das Fleisch zugeben.
5.
Zugedeckt ungefähr 45 Minuten garkochen.
Fehérbor helyet elkészíthetjük vörösborral is. Én kritharaki tésztával tálaltam, de
tálalhatjuk párolt rizzsel, vagy burgonyapürével is.
Hozzávalók
2 személyre:
· 2
csirkecomb
· 1
vöröshagyma
· 200
g paradicsom darabos
· 1
tk sűrített paradicsom
· 2
gerezd fokhagyma
· 4
ek olívaolaj
· 100
ml fehérbor
· ½
fahéjrúd
· 1
babérlevél
· 2
szegfűszeg
· 1
szegfűbors
· só
· bors
1.
A
húst megmossuk, ketté vágjuk, lebőrözzük. Sóval, borssal megszórjuk, és kb. 1
órát hagyjuk állni. A kétféle hagymát megtisztítjuk, majd apróra vágjuk.
2.
A
forró olajban a húst aranybarnára sütjük, majd kivesszük. A visszamaradt
pecsenyezsírban megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a
sűrített paradicsomot, és további 1-2 percig sütjük.
3.
Felöntjük
a borral,1-2 percig főzzük, majd hozzáadjuk a paradicsomot. Sóval, borssal ízesítjük,
majd hozzáadjuk a fahéjrudat, a szegfűszeget, szegfűborsot, a babérlevelet és
az elősütött húst. Lefedve kb. 45 percig főzzük, míg a hús puha.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen