Samstag, 21. Juli 2018

Griechisches Hähnchen in Tomatensoße – Kokkinisto / Görög csirke paradicsomszószban - Kokkinisto


Dazu Kritharaki Nudeln, Reis oder Kartoffeln reichen. 






Zutaten für 2 Personen:

·       2 Hähnchenkeulen

·       1 Zwiebel

·       200 g Tomatenkonserve, stückige

·       1 Tl Tomatenmark

·       2 Knoblauchzehen

·       4 El Olivenöl

·       100 ml Weißwein

·       ½ Zimtstange

·       1 Lorbeerblatt

·       2 Nelken

·       1 Piment

·       Salz

·       Pfeffer  



1.    Das Fleisch waschen, trocken tupfen, in Gelenke teilen, enthäuten. Mit Salz und Pfeffer würzen und eine Stunde stehen lassen.

2.    Die Zwiebel und die Knoblauchzehen schälen, klein schneiden.

3.    Das Öl in einer Pfanne erhitzen, das Fleisch darin goldbraun anbraten, rausnehmen. Die Zwiebel in die Pfanne geben, glasig dünsten, dann den Knoblauch und das Tomatenmark zugeben und weitere 1-2 Minuten dünsten.

4.    Mit dem Wein ablöschen, 1-2 Minuten kochen lassen, dann die stückigen Tomaten zufügen. Mit Salz und Pfeffer abschmecken, dann die Gewürze und das Fleisch zugeben.

5.    Zugedeckt ungefähr 45 Minuten garkochen.



Fehérbor helyet elkészíthetjük vörösborral is.  Én kritharaki tésztával tálaltam, de tálalhatjuk párolt rizzsel, vagy burgonyapürével is.



Hozzávalók 2 személyre:

·       2 csirkecomb

·       1 vöröshagyma

·       200 g paradicsom darabos

·       1 tk sűrített paradicsom

·       2 gerezd fokhagyma

·       4 ek olívaolaj

·       100 ml fehérbor

·       ½ fahéjrúd

·       1 babérlevél

·       2 szegfűszeg

·       1 szegfűbors

·      

·       bors



1.    A húst megmossuk, ketté vágjuk, lebőrözzük. Sóval, borssal megszórjuk, és kb. 1 órát hagyjuk állni. A kétféle hagymát megtisztítjuk, majd apróra vágjuk.

2.    A forró olajban a húst aranybarnára sütjük, majd kivesszük. A visszamaradt pecsenyezsírban megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a sűrített paradicsomot, és további 1-2 percig sütjük.

3.    Felöntjük a borral,1-2 percig főzzük, majd hozzáadjuk a paradicsomot. Sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a fahéjrudat, a szegfűszeget, szegfűborsot, a babérlevelet és az elősütött húst. Lefedve kb. 45 percig főzzük, míg a hús puha.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen