Kartoffeln mit
würzigem Hacksoße und Käse überbacken. Leckeres Ofengericht.
Zutaten für 2 Personen:
· 2 große
Kartoffeln (jedes Stück 350 g)
· 1 Zwiebeln
· 1 Knoblauchzehe
· 300 g Hackfleisch
· ½ El
Öl
· 1 El
Tomatenmark
· Salz,
Pfeffer
· Cayenne
Pfeffer
· Zucker
· ½ Dose
geschälte Tomaten (850 ml)
· 50 g geriebener
Käse
· 125 g Creme
fraîche
·
etwas Butter
· 1 El
Petersilie
1.
Die Kartoffeln waschen, dann im kochenden Salzwasser
ungefähr 30-35 Minuten kochen.
2.
Die Zwiebeln und den Knoblauch schälen, klein würfeln.
Die Tomaten grob schneiden.
3.
Das Öl in einer Pfanne erhitzen, das Fleisch darin
krümelig anbraten. Die Zwiebeln und den Knoblauch dazugeben und weitere 1-2
Minute braten, dann das Tomatenmark dazurühren. Mit Salz, Pfeffer und Cayenne
Pfeffer würzen.
4.
Die Tomaten samt Soße dazugießen. Aufkochen und 10
Minuten köcheln lassen. Mit Salz, Pfeffer, Cayenne Pfeffer und Zucker abschmecken.
5.
Die Kartoffeln pellen, längs halbieren, in eine mit etwas
Butter ausgestrichene Auflaufform legen. Die Hackfleischsoße auf den Kartoffeln
verteilen.
6.
Die Creme fraîche mit 25 g Käse glatt rühren, auf der
Hackfleischsoße verteilen, mit dem Rest Käse bestreuen.
7.
Im heißen Ofen bei 200 Grad Ober- und Unterhitze 20
Minuten backen. Rausnehmen und mit der klein geschnittenen Petersilie
bestreuen.
Burgonya fűszeres darált húsos mártással és sajttal
gratinírozva.
Hozzávalók
2 személyre:
· 2 nagy
burgonya (kb. 350 g darabonként)
· 1 fej
vöröshagyma
· 1
gerezd fokhagyma
· 300 g
darált hús
· 1 ek
olaj
· 1 ek
sűrített paradicsom
· só
· bors
· cayenne
bors
· cukor
· ½
doboz hámozott paradicsom konzerv (850 ml)
· 50 g
reszelt sajt
· 125 g
creme fraiche
Ezenkivül:
·
vaj a tál kikenéséhez
·
½ csokor petrezselyemzöld
1.
A
burgonyát megmossuk, és lefödve sós vízben kb. 30-35 percig főzzük.
2.
Hagymát,
fokhagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A paradicsomokat vegyük ki a
paradicsomléből, és vágjuk nagyobb darabokra.
3.
Az
olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, pirítsuk meg benne a darált húst, majd
adjuk hozza a hagymát és fokhagymát, pirítsuk további 1-2 percig, majd kavarjuk
hozza a sűrített paradicsomot. Ízesítsük sóval, borssal és a cayenne borssal.
4.
Adjuk
hozzá a paradicsomot, öntsük hozzá a paradicsomlevet. Felfőzzük, és kb. 10
percig főzzük. Ízesítsük sóval, cayenne borssal és cukorral.
5.
Hántsuk
meg a burgonyát, hosszában felezzük el, majd rakjuk őket egy vajjal kikent tűzálló
tálba. Osszuk el a burgonyára a darált húsos mártást.
6.
A
creme fraichet elkeverjük a sajt felével, majd elosszuk a darált húsos mártásra.
Megszórjuk a maradék sajttal.
7.
200 fokra előmelegített
sütőbe toljuk és 20 perc alatt arany-sárgára sütjük.
8.
Tálalás előtt megszórjuk az
apróra vágott petrezselyemzölddel.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen