Donnerstag, 12. Juli 2018

Mit Hackfleischsoße überbackene Kartoffeln / Burgonya darált húsos mártással


Kartoffeln mit würzigem Hacksoße und Käse überbacken. Leckeres Ofengericht.




Zutaten für 2 Personen:

·       2 große Kartoffeln (jedes Stück 350 g)

·       1 Zwiebeln

·       1 Knoblauchzehe

·       300 g Hackfleisch

·       ½ El Öl

·       1 El Tomatenmark

·       Salz, Pfeffer

·       Cayenne Pfeffer

·       Zucker

·       ½ Dose geschälte Tomaten (850 ml)

·       50 g geriebener Käse

·       125 g Creme fraîche

·      etwas Butter

·      1 El Petersilie 



1.    Die Kartoffeln waschen, dann im kochenden Salzwasser ungefähr 30-35 Minuten kochen.

2.    Die Zwiebeln und den Knoblauch schälen, klein würfeln. Die Tomaten grob schneiden.

3.    Das Öl in einer Pfanne erhitzen, das Fleisch darin krümelig anbraten. Die Zwiebeln und den Knoblauch dazugeben und weitere 1-2 Minute braten, dann das Tomatenmark dazurühren. Mit Salz, Pfeffer und Cayenne Pfeffer würzen.

4.    Die Tomaten samt Soße dazugießen. Aufkochen und 10 Minuten köcheln lassen. Mit Salz, Pfeffer, Cayenne Pfeffer und Zucker abschmecken.

5.    Die Kartoffeln pellen, längs halbieren, in eine mit etwas Butter ausgestrichene Auflaufform legen. Die Hackfleischsoße auf den Kartoffeln verteilen.

6.    Die Creme fraîche mit 25 g Käse glatt rühren, auf der Hackfleischsoße verteilen, mit dem Rest Käse bestreuen.

7.    Im heißen Ofen bei 200 Grad Ober- und Unterhitze 20 Minuten backen. Rausnehmen und mit der klein geschnittenen Petersilie bestreuen. 



Burgonya fűszeres darált húsos mártással és sajttal gratinírozva. 



Hozzávalók 2 személyre:

·       2 nagy burgonya (kb. 350 g darabonként)

·       1 fej vöröshagyma

·       1 gerezd fokhagyma

·       300 g darált hús

·       1 ek olaj

·       1 ek sűrített paradicsom

·      

·       bors

·       cayenne bors

·       cukor

·       ½ doboz hámozott paradicsom konzerv (850 ml)

·       50 g reszelt sajt

·       125 g creme fraiche

Ezenkivül:

·      vaj a tál kikenéséhez

·      ½ csokor petrezselyemzöld



1.    A burgonyát megmossuk, és lefödve sós vízben kb. 30-35 percig főzzük.

2.    Hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A paradicsomokat vegyük ki a paradicsomléből, és vágjuk nagyobb darabokra.

3.    Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, pirítsuk meg benne a darált húst, majd adjuk hozza a hagymát és fokhagymát, pirítsuk további 1-2 percig, majd kavarjuk hozza a sűrített paradicsomot. Ízesítsük sóval, borssal és a cayenne borssal.

4.    Adjuk hozzá a paradicsomot, öntsük hozzá a paradicsomlevet. Felfőzzük, és kb. 10 percig főzzük. Ízesítsük sóval, cayenne borssal és cukorral.

5.    Hántsuk meg a burgonyát, hosszában felezzük el, majd rakjuk őket egy vajjal kikent tűzálló tálba. Osszuk el a burgonyára a darált húsos mártást.

6.    A creme fraichet elkeverjük a sajt felével, majd elosszuk a darált húsos mártásra. Megszórjuk a maradék sajttal.

7.    200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 20 perc alatt arany-sárgára sütjük.

8.    Tálalás előtt megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen