Freitag, 13. Juli 2018

Türkischer Bulgursalat - Kisir - Török bulgursaláta


Wer es schärfer mag kann den Salat mit etwas Pulbiber abschmecken.




Zutaten für 4 Personen:

·       250 g Bulgur

·       4 El Öl

·       5 El Tomatenmark

·       3 El Zitronensaft

·       4 Lauchzwiebeln

·       2 Tomaten

·       ½ Gurke

·       1 gelbe Paprikaschote

·       1 Bund Petersilie

·       Salz

·       Pfeffer



1.    Den Bulgur in eine Schüssel geben, mit 400 ml kochendem Wasser begießen und ungefähr 10-15 Minuten quellen lassen, bis der Bulgur weich wird.

2.    Das Tomatenmark mit dem Öl und dem Zitronensaft verrühren, dann unter den Bulgur rühren.

3.    Die Lauchzwiebeln putzen, waschen und in Ringe schneiden. Die Paprikaschote und die Gurke waschen, klein würfeln. Die Tomaten entkernen, dann klein würfeln. Die Petersilie klein hacken.

4.    Alles unter den Bulgur rühren. Mit Salz und Pfeffer abschmecken.



Tálalhatjuk köretként/salátaként grillezett húsok mellé, vagy önmagában.  A salátát ízlés szerint ízesíthetjük erős paprikával is.

Hozzávalók 4 személyre:

·       250 g bulgur

·       4 ek olaj

·       5 ek sűrített paradicsom

·       3 ek citromlé

·       4 újhagyma

·       2 paradicsom

·       ½ uborka

·       1 paprika, sárga

·       1 csokor petrezselyem

·      

·       bors



1.    A bulgurt felöntjük kb. 400 ml forró vízzel, és kb. 10-15 percig hagyjuk állni, amíg megpuhul.

2.    A sűrített paradicsomot elkeverjük az olajjal és a citromlével, a bulgurhoz keverjük.

3.    Az újhagymát vékony gyűrűkre, a paprikát és az uborkát apró kockákra, a paradicsomot ketté vágjuk, a magokat kivágjuk, majd apró kockákra vágjuk. A petrezselymet apróra vágjuk.

4.    Az előkészített zöldségeket a bulgurhoz keverjük. Sóval, borssal ízesítsük.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen