Falls die Currypaste
zu mild ist, kann man das Gericht auch noch mit etwas Chili abschmecken. Dazu
Reis oder Naan Brot reichen.
Zutaten für 2 Personen:
· 1
Aubergine
· 1
Tl Öl
· 150
g Tomaten
· 1
Zwiebel
· 1
Knoblauchzehe
· 1
El Ghee
· 1
Tl rote Currypaste
· ½
Tl Kurkuma
· ½
Tl Kreuzkümmel
· Salz
· 200
g griechischer Joghurt
· ½
Bund Koriander
1.
Die Aubergine in 1x1 cm Würfeln schneiden. Das Öl in
einer Pfanne erhitzen, die Auberginenwürfel darin auf hoher Hitze ungefähr 5
Minuten braten. Rausnehmen.
2.
Die Zwiebel und den Knoblauch schälen, klein würfeln. Die
Tomaten würfeln.
3.
Das Ghee in der Pfanne erhitzen, die Zwiebel darin glasig
andünsten. Die Currypaste, den Knoblauch, das Kurkuma und den Kreuzkümmel
unterrühren und weitere 1-2 Minuten dünsten.
4.
Die Tomaten und die angebratene Aubergine zufügen und
zugedeckt ungefähr 5 Minuten köcheln lassen. Mit Salz abschmecken. Den Joghurt
unterrühren. Mit den grob geschnittenen Korianderblättern servieren.
Ha a curry paszta nem elég erős
ízesíthetjük az ételünket chilivel is. Tálaljuk rizzsel vagy naan kenyérrel.
Hozzávalók
2 személyre:
· 1
padlizsán
· 1
tk olaj
· 150
g paradicsom
· 1
vöröshagyma
· 1
gerezd fokhagyma
· 1
ek ghee
· 1
tk piros curry paszta
· ½
tk kurkuma
· ½
tk római kömény
· Só
· 200
g görög joghurt
· ½
csokor koriander
1.
A
padlizsánt kb. 1x1 cm négyzetekre vágjuk. Az olajat egy n agy serpenyőben
felhevítjük, rászórjuk a padlizsánt, és magas hőmérsékleten kb. 5 percig
pirítjuk. Kivesszük.
2.
A
kétféle hagymát apró kockákra vágjuk. A paradicsomot kockákra vágjuk.
3.
A
vajzsírt a serpenyőben közepes hőmérsékleten felforrósítjuk. Rászórjuk a
hagymát és üvegesre dinszteljük, hozzákeverjük a curry pasztát, fokhagymát,
kurkumát és a római köményt. További 1-2 percig dinszteljük.
4.
Majd
hozzáadjuk a padlizsánt és a paradicsomot, és lefedve kb. 5 percig dinszteljük.
Sóval ízesítjük. Levesszük a tűzről és hozzákavarjuk a joghurtot. A durvára
vágott korianderlevelekkel megszórva tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen