Mittwoch, 25. Juli 2018

Auberginencurry mit Joghurtsoße / Joghurtmártásos padlizsán curry


Falls die Currypaste zu mild ist, kann man das Gericht auch noch mit etwas Chili abschmecken. Dazu Reis oder Naan Brot reichen.




Zutaten für 2 Personen:

·       1 Aubergine

·       1 Tl Öl

·       150 g Tomaten

·       1 Zwiebel

·       1 Knoblauchzehe

·       1 El Ghee

·       1 Tl rote Currypaste

·       ½ Tl Kurkuma

·       ½ Tl Kreuzkümmel

·       Salz

·       200 g griechischer Joghurt

·       ½ Bund Koriander



1.    Die Aubergine in 1x1 cm Würfeln schneiden. Das Öl in einer Pfanne erhitzen, die Auberginenwürfel darin auf hoher Hitze ungefähr 5 Minuten braten. Rausnehmen.

2.    Die Zwiebel und den Knoblauch schälen, klein würfeln. Die Tomaten würfeln.

3.    Das Ghee in der Pfanne erhitzen, die Zwiebel darin glasig andünsten. Die Currypaste, den Knoblauch, das Kurkuma und den Kreuzkümmel unterrühren und weitere 1-2 Minuten dünsten.

4.    Die Tomaten und die angebratene Aubergine zufügen und zugedeckt ungefähr 5 Minuten köcheln lassen. Mit Salz abschmecken. Den Joghurt unterrühren. Mit den grob geschnittenen Korianderblättern servieren.



Ha a curry paszta nem elég erős ízesíthetjük az ételünket chilivel is. Tálaljuk rizzsel vagy naan kenyérrel.



Hozzávalók 2 személyre:

·       1 padlizsán

·       1 tk olaj

·       150 g paradicsom

·       1 vöröshagyma

·       1 gerezd fokhagyma

·       1 ek ghee

·       1 tk piros curry paszta

·       ½ tk kurkuma

·       ½ tk római kömény

·      

·       200 g görög joghurt

·       ½ csokor koriander



1.    A padlizsánt kb. 1x1 cm négyzetekre vágjuk. Az olajat egy n agy serpenyőben felhevítjük, rászórjuk a padlizsánt, és magas hőmérsékleten kb. 5 percig pirítjuk. Kivesszük.

2.    A kétféle hagymát apró kockákra vágjuk. A paradicsomot kockákra vágjuk.

3.    A vajzsírt a serpenyőben közepes hőmérsékleten felforrósítjuk. Rászórjuk a hagymát és üvegesre dinszteljük, hozzákeverjük a curry pasztát, fokhagymát, kurkumát és a római köményt. További 1-2 percig dinszteljük.

4.    Majd hozzáadjuk a padlizsánt és a paradicsomot, és lefedve kb. 5 percig dinszteljük. Sóval ízesítjük. Levesszük a tűzről és hozzákavarjuk a joghurtot. A durvára vágott korianderlevelekkel megszórva tálaljuk.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen