Leckerer
Brotaufstrich, ein Muss für jeden Kichererbsen und Avocado Liebhaber.
Zutaten für 2 Personen:
· 120
g Kichererbsen aus der Dose
· 1
Avocado
· 1
El Zitronensaft
· 1
El griechischen Joghurt
· 2
Lauchzwiebeln
· 1
El Korianderblätter
· Salz
· Pfeffer
1.
Die abgespülten, abgetropften Kichererbsen mit einer
Gabel grob zerdrücken. Die Lauchzwiebeln putzen, waschen, in dünne Ringe
schneiden.
2.
Avocado halbieren, den Stein entfernen, das Fleisch aus
der Schale rauslöffeln, dann mit einer Gabel fein zerdrücken und mit dem
Zitronensaft beträufeln.
3.
Die Kichererbsen, Lauchzwiebeln, grob geschnittene
Korianderblätter und Joghurt zu dem Avocado geben und verrühren. Mit Salz und
Pfeffer abschmecken.
Egy egyszerű és finom szendvics krém
mindazoknak, akik az avokádót és a csicseriborsót kedvelik. Akik a koriandert
nem szeretik, helyettesíthetik petrezselyemmel.
Hozzávalók
2 személyre:
· 120
g csicseriborsó konzerv
· 1
avokádó
· 1
ek citromlé
· 1
ek görög joghurt
· 2
szál újhagyma
· 1
ek korianderlevél
· Só
· bors
1.
A
csicseriborsót egy villával durvára nyomkodjuk.
A hagymát megtisztítjuk, mossuk, vékony gyűrűkre vágjuk.
2.
Az
avokádót elfelezzük, a magot kiemeljük, a húsát kikanalazzuk, majd egy villával
pürésítjük, meglocsoljuk a citromlével.
3.
A
csicseriborsót, a hagymát, a koriandert és a joghurtot az avokádópüréhez adjuk,
elkavarjuk. Sóval, borssal ízesítjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen