Mittwoch, 9. Mai 2018

Bärlauch-Spätzle / Medvehagymás nokedli


Mit frisch geriebenen Parmesan als Hauptgericht oder als Beilage zu Rind-, Schwein- oder Wildgulasch.




Zutaten für 4 Personen:

·       400 g Mehl

·       4 Eier

·       1 Tl Salz

·       50 g Bärlauch

·       175-200 ml Wasser

·       1-2 El Butter



1.    Den Bärlauch waschen, trocken schleudern, grob schneiden, dann mit dem Wasser pürieren.

2.    Die Eier mit Salz und Bärlauchpüree verquirlen. Das Mehl nach und nach mit dem Handmixer dazurühren. Falls nötig etwas Wasser oder Mehl zufügen.

3.    Den Teig durch ein Spätzlesieb in kochendes Salzwasser einlaufen lassen. Etwa 3-5 Minuten leicht köcheln lassen, dann abgießen und in etwas Butter schwenken.



A hétvégéről megmaradt még egy kis medvehagyma, ez lett belőle.



Hozzávalók 4 személyre:

·       400 g liszt

·       4 tojás

·       1 tk só

·       50 g medvehagyma

·       175-200 ml víz



1.    A medvehagymát megmossuk, saláta centrifugában, szárazra pörgetjük, majd durvára vágjuk.

2.    A medvehagymát a vízzel pürésítjük.

3.    A tojásokat, a sóval és a medvehagyma pürével összekavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet és kézi mixerrel simára dolgozzuk. Ha szükséges adunk hozzá még kevés vizet vagy lisztet.

4.    A tésztát a szaggatóba tesszük, és sós lobogó vízbe szaggatjuk.

5.    Amikor a nokedlik feljönnek a víz tetejére, leszűrjük.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen