Mit
frisch geriebenen Parmesan als Hauptgericht oder als Beilage zu Rind-, Schwein-
oder Wildgulasch.
Zutaten für 4 Personen:
· 400 g Mehl
· 4 Eier
· 1 Tl
Salz
· 50 g Bärlauch
· 175-200
ml Wasser
· 1-2 El
Butter
1. Den
Bärlauch waschen, trocken schleudern, grob schneiden, dann mit dem Wasser
pürieren.
2. Die
Eier mit Salz und Bärlauchpüree verquirlen. Das Mehl nach und nach mit dem
Handmixer dazurühren. Falls nötig etwas Wasser oder Mehl zufügen.
3. Den
Teig durch ein Spätzlesieb in kochendes Salzwasser einlaufen lassen. Etwa 3-5
Minuten leicht köcheln lassen, dann abgießen und in etwas Butter schwenken.
A hétvégéről megmaradt még egy kis medvehagyma, ez lett
belőle.
Hozzávalók
4 személyre:
· 400 g
liszt
· 4
tojás
· 1 tk só
· 50 g
medvehagyma
· 175-200
ml víz
1. A
medvehagymát megmossuk, saláta centrifugában, szárazra pörgetjük, majd durvára
vágjuk.
2. A
medvehagymát a vízzel pürésítjük.
3. A
tojásokat, a sóval és a medvehagyma pürével összekavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet
és kézi mixerrel simára dolgozzuk. Ha szükséges adunk hozzá még kevés vizet
vagy lisztet.
4. A
tésztát a szaggatóba tesszük, és sós lobogó vízbe szaggatjuk.
5. Amikor
a nokedlik feljönnek a víz tetejére, leszűrjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen