Einfach, würzig und
super schnell fertig.
Zutaten für 4 Personen:
· 2
Knoblauchzehen
· 2
cm frischer Ingwer
· 2
El Öl
· 2
El rote Currypasta
· 350
g Hähnchenbrustfilet
· 1
l Gemüsebrühe
· 150
ml Kokosnussmilch
· 2
Tl Fischsoße
· 100
g Glasnudeln
· Koriander
· Zitronensaft
1.
Die Nudeln in eine Schüssel geben, mit kaltem Wasser
bedecken und 10 Minuten stehen lassen. Dann abtropfen lassen und in kürzere
Stücke schneiden.
2.
Knoblauch und Ingwer schälen, klein hacken. Das Fleisch
waschen, trockenreiben und in dünne, mundgerechte Scheiben schneiden.
3.
Das Öl in einem Topf erhitzen, Ingwer, Knoblauch und
Currypaste zufügen, auf mittlerer Hitze 1-2 Minuten braten.
4.
Das Fleisch zufügen und 5 Minuten braten. Mit der Brühe
und der Kokosnussmilch ablöschen. Die Fischsoße zufügen. Probieren, falls es zu
salzig ist noch etwas Wasser zufügen. Zum Kochen bringen.
5.
Vom Herd nehmen, die Glasnudeln unterrühren und 1-2
Minuten stehen lassen. Mit Zitronensaft abschmecken und mit Korianderblättern
bestreut servieren.
Egyszerű, gyors, és finom. Kb. 15-20 perc
és már kanalazhatjuk a finom fűszeres levest. Koriander helyett megszórhatjuk
vékonyra gyűrűkre vágott újhagyma zöldjével is.
Hozzávalók
4 személyre:
· 2
gerezd fokhagyma
· 2
cm gyömbér
· 2
ek olaj
· 2
ek curry paszta, piros
· 350
g csirkemell filé
· 1
l zöldség leves
· 150
ml kókusztej
· 2
tk hal szósz
· 100
g üvegtészta
· Koriander
· Citromlé
1.
A
tésztát egy edénybe tesszük, felöntjük hideg vízzel és hagyjuk 10 percet állni. Majd leszűrjük, esetleg rövidebb darabokra
vágjuk.
2.
A
fokhagymát és a gyömbért meghámozzuk, és apróra vágjuk. a húst megmossuk,
szárazra itatjuk, és vékony, falatnyi szeletekre vágjuk.
3.
Az
olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a gyömbért, fokhagymát és curry pasztát,
közepes hőmérsékleten 1-2 percig pirítjuk.
4.
Hozzáadjuk
a csirkehúst, és kb. 5 percig pirítjuk.
Felöntjük a levessel, kókusztejjel, hozzáadjuk a halszószt is.
Felfőzzük, megkóstoljuk, ha túl sósnak találjuk, kevés vizet öntünk hozzá, ha
nem eléggé sós még kevés halszósszal ízesítjük.
5.
A
levest levesszük a tűzről, hozzákeverjük az üvegtésztát, és hagyjuk 1-2 percig
állni. Citromlével ízesítve, és koriander levelekkel megszórva tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen