Montag, 7. Mai 2018

Schnelle Kokos-Curry-Glasnudelsuppe / Gyors kókusztejes currys leves üvegtésztával


Einfach, würzig und super schnell fertig.




Zutaten für 4 Personen:

·       2 Knoblauchzehen

·       2 cm frischer Ingwer

·       2 El Öl

·       2 El rote Currypasta

·       350 g Hähnchenbrustfilet

·       1 l Gemüsebrühe

·       150 ml Kokosnussmilch

·       2 Tl Fischsoße

·       100 g Glasnudeln

·       Koriander

·       Zitronensaft



1.    Die Nudeln in eine Schüssel geben, mit kaltem Wasser bedecken und 10 Minuten stehen lassen. Dann abtropfen lassen und in kürzere Stücke schneiden.

2.    Knoblauch und Ingwer schälen, klein hacken. Das Fleisch waschen, trockenreiben und in dünne, mundgerechte Scheiben schneiden.

3.    Das Öl in einem Topf erhitzen, Ingwer, Knoblauch und Currypaste zufügen, auf mittlerer Hitze 1-2 Minuten braten.

4.    Das Fleisch zufügen und 5 Minuten braten. Mit der Brühe und der Kokosnussmilch ablöschen. Die Fischsoße zufügen. Probieren, falls es zu salzig ist noch etwas Wasser zufügen. Zum Kochen bringen.

5.    Vom Herd nehmen, die Glasnudeln unterrühren und 1-2 Minuten stehen lassen. Mit Zitronensaft abschmecken und mit Korianderblättern bestreut servieren.



Egyszerű, gyors, és finom. Kb. 15-20 perc és már kanalazhatjuk a finom fűszeres levest. Koriander helyett megszórhatjuk vékonyra gyűrűkre vágott újhagyma zöldjével is.



Hozzávalók 4 személyre:

·       2 gerezd fokhagyma

·       2 cm gyömbér

·       2 ek olaj

·       2 ek curry paszta, piros

·       350 g csirkemell filé

·       1 l zöldség leves

·       150 ml kókusztej

·       2 tk hal szósz

·       100 g üvegtészta

·       Koriander

·       Citromlé



1.    A tésztát egy edénybe tesszük, felöntjük hideg vízzel és hagyjuk 10 percet állni.  Majd leszűrjük, esetleg rövidebb darabokra vágjuk.

2.    A fokhagymát és a gyömbért meghámozzuk, és apróra vágjuk. a húst megmossuk, szárazra itatjuk, és vékony, falatnyi szeletekre vágjuk.

3.    Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a gyömbért, fokhagymát és curry pasztát, közepes hőmérsékleten 1-2 percig pirítjuk.

4.    Hozzáadjuk a csirkehúst, és kb. 5 percig pirítjuk.  Felöntjük a levessel, kókusztejjel, hozzáadjuk a halszószt is. Felfőzzük, megkóstoljuk, ha túl sósnak találjuk, kevés vizet öntünk hozzá, ha nem eléggé sós még kevés halszósszal ízesítjük.

5.    A levest levesszük a tűzről, hozzákeverjük az üvegtésztát, és hagyjuk 1-2 percig állni. Citromlével ízesítve, és koriander levelekkel megszórva tálaljuk.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen