Guacamole ist ein
Avocado-Dip aus der mexikanischen Küche.
Zutaten für 6 Personen:
· 2
Avocado
· 4
El Zitronensaft
· 1
rote Zwiebel
· 2
Knoblauchzehe
· 2
Chilipaprika, rot
· 1
Tomate
· 2
El Olivenöl
· Salz
· Pfeffer
· ½
Bund Koriander
1.
Die Avocados halbieren, die Steine rausnehmen, das
Fruchtfleisch mit einem Löffel aus der Schale rauslöffeln und anschließend mit
einer Gabel zerdrücken. Sofort mit dem Zitronensaft beträufeln und vermischen.
2.
Die Zwiebel und den Knoblauch klein hacken. Chili
halbieren, die Samen rausschneiden, dann klein schneiden.
3.
Die Tomate enthäuten, vierteln, die Samen rausschneiden
und das Fruchtfleisch in kleine Würfeln schneiden.
4.
Die Zwiebeln, den Knoblauch und die Tomatenwürfel unter
die Avocadocreme rühren.
5.
Den Koriander waschen, gut schütteln, die Blätter
abzupfen und grob schneiden, dann unter die Creme rühren.
Pirított kenyérrel, tortillával, vagy különböző zöldségekkel
mártogatva. Sajnos nekem nem volt itthon friss koriander zöld, ezért
ízesítettem petrezselyemmel, de így is isteni volt.
Hozzávalók
6 személyre:
· 2
érett avokádó
· 4
ek citromlé
· 1
lilahagyma
· 2
gerezd fokhagyma
· 2
friss chili paprika
· 1
paradicsom
· 2
ek olívaolaj
· só
· bors
· koriander
· 1
csokor petrezselyem
1.
Az
avokádót félbe vágjuk, a magokat eltávolítjuk, a húsát egy kiskanállal
kiszedjük, egy villával összenyomjuk, rögtön meglocsoljuk a citromlével és
elkeverjük.
2.
A
kétféle hagymát apróra vágjuk. A chilit ketté vágjuk, a magokat és az ereket
kivágjuk, majd apróra vágjuk.
3.
A
paradicsomot meghántjuk, négybe vágjuk, a magházát kivágjuk. A paradicsomot
apró kockákra vágjuk.
4.
A
kétféle hagymát, a chilit, a paradicsomot és az olajat az avokádókrémhez
keverjük. Sóval, borssal, korianderrel ízesítjük.
5.
A
végén hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen