Ein einfaches und
schnelles Nudelgericht. Sowohl warm als auch kalt zu genießen.
Zutaten für 1 Person:
· 125
g Spaghetti
· 1
El Sojasoße
· 1
Knoblauchzehe
· ½
Tl frisch geriebener Ingwer
· ½
El Rotweinessig
· ½
El Sesamöl
· Chiliflocken
· 1
Lauchzwiebel
· ½
Tl Sesam
· Salz
1.
Die Nudeln in reichlich Salzwasser al dente kochen.
2.
Die Lauchzwiebel putzen, waschen, in Ringe schneiden. Das
Sesam in einer Pfanne anrösten.
3.
In einem Schälchen die Sojasoße mit dem Essig und dem
Sesamöl vermischen. Die durchgepresste Knoblauchzehe, den Ingwer und die
Chiliflocken dazugeben und verrühren.
4.
Die Nudeln abgießen, die würzige Sojasoße und die
Lauchzwiebelringe dazugeben und vermischen. Mit dem Sesam bestreuen und
servieren.
Egy nagyon egyszerű és gyors tésztarecept.
15 perc és már tálalható ez a hidegen, melegen egyaránt ízletes tészta.
Hozzávalók
1 személyre:
· 125
g spagetti
· 1
ek szójaszósz
· 1
gerezd fokhagyma
· ½
tk gyömbér, frissen reszelt
· ½
ek vörösbor ecet
· ½
ek szezámolaj
· chilipehely
· 1
újhagyma
· ½
tk szezámmag
· Só
1.
A
tésztát bő, sós vízben megfőzzük.
2.
A
hagymát vékony gyűrűkre vágjuk. A szezámmagot egy serpenyőben megpirítjuk.
3.
Egy
kis edényben elkeverjük a szójaszószt az ecettel, és a szezámolajjal.
Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a gyömbért és a chilipehelyt.
4.
A
tésztát leszűrjük, hozzáadjuk a fűszeres szójaszószt és az újhagymát. Jól
összekeverjük.
5.
A
szezámmaggal megszórva tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen