Mürbes Fleisch mit
einer sehr würzigen Soße. Dazu Nudeln oder Kartoffeln reichen.
Zutaten für 2 Personen:
· 2
Hähnchenkeulen
· 1
El Olivenöl
· 1
Zwiebel
· 1
Knoblauchzehe
· 250
g passierte Tomaten
· 50
ml Rotwein
· 100
ml Geflügelbrühe
· Salz
· Pfeffer
· ca.
½ Tl scharfes Paprikapulver
· 2-3
Stück Nelken
· ½
Zimtstange
· 1
Lorbeerblatt
· ½
Tl Zucker
·
¼ Tl Muskatnuss
1.
Die Keulen waschen, enthäuten. Zwiebel und Knoblauch
schälen, klein schneiden.
2.
Die Keulen in dem heißen Öl rundherum goldbraun anbraten.
Zwiebel und Knoblauch zufügen und weitere 2 Minuten dünsten.
3.
Rotwein, Brühe und passierte Tomaten dazugießen, die
Gewürze zugeben und zugedeckt bei mittlerer Hitze ungefähr 60 Minuten kochen.
Mit Salz und Pfeffer abschmecken.
Egy német folyóiratban olvastam ezt a
receptet, ott borjúhúsból készült, de én úgy döntöttem, hogy én csirkehúsból
készítem el. Tálaljuk makarónival, vagy másfajta tésztával.
Hozzávalók
2 személyre:
· 2
db csirkecomb
· 1
ek olívaolaj
· 1
vöröshagyma
· 1
gerezd fokhagyma
· 250
g passzírozott paradicsom
· 50
ml vörösbor
· 100
ml szárnyas alaplé
· só
· bors
· kb.
½ tk erős paprika
· 2-3
db szegfűszeg
· ½
fahéjrúd
· 1
babérlevél
· ½
tk cukor
· ¼
tk szerecsendió
1.
A
combokat megmossuk, lebőrözzük. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd
apróra vágjuk.
2.
A combokat az olajban körbe aranybarnára
pirítjuk. Hozzáadjuk a kétféle hagymát, és további 2 percig dinszteljük.
3.
Felöntjük
a borral, levessel és a paradicsommal. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd
közepes hőmérsékleten, lefedve kb. 60 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen