Mittwoch, 23. Mai 2018

Hähnchen in würziger Tomatensoße – Pastitsada / Csirke fűszeres paradicsomszószban


Mürbes Fleisch mit einer sehr würzigen Soße. Dazu Nudeln oder Kartoffeln reichen.




Zutaten für 2 Personen:

·       2 Hähnchenkeulen

·       1 El Olivenöl

·       1 Zwiebel

·       1 Knoblauchzehe

·       250 g passierte Tomaten

·       50 ml Rotwein

·       100 ml Geflügelbrühe

·       Salz

·       Pfeffer

·       ca. ½ Tl scharfes Paprikapulver

·       2-3 Stück Nelken

·       ½ Zimtstange

·       1 Lorbeerblatt

·       ½ Tl Zucker

·       ¼ Tl Muskatnuss



1.    Die Keulen waschen, enthäuten. Zwiebel und Knoblauch schälen, klein schneiden.

2.    Die Keulen in dem heißen Öl rundherum goldbraun anbraten. Zwiebel und Knoblauch zufügen und weitere 2 Minuten dünsten.

3.    Rotwein, Brühe und passierte Tomaten dazugießen, die Gewürze zugeben und zugedeckt bei mittlerer Hitze ungefähr 60 Minuten kochen. Mit Salz und Pfeffer abschmecken.



Egy német folyóiratban olvastam ezt a receptet, ott borjúhúsból készült, de én úgy döntöttem, hogy én csirkehúsból készítem el. Tálaljuk makarónival, vagy másfajta tésztával.



Hozzávalók 2 személyre:

·       2 db csirkecomb

·       1 ek olívaolaj

·       1 vöröshagyma

·       1 gerezd fokhagyma

·       250 g passzírozott paradicsom

·       50 ml vörösbor

·       100 ml szárnyas alaplé

·      

·       bors

·       kb. ½ tk erős paprika

·       2-3 db szegfűszeg

·       ½ fahéjrúd

·       1 babérlevél

·       ½ tk cukor

·       ¼ tk szerecsendió



1.    A combokat megmossuk, lebőrözzük. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk.

2.     A combokat az olajban körbe aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a kétféle hagymát, és további 2 percig dinszteljük.

3.    Felöntjük a borral, levessel és a paradicsommal. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd közepes hőmérsékleten, lefedve kb. 60 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen