Sonntag, 13. Mai 2018

Schweinefilet mit Zitronengras-Currypaste / Sertésszűz fenyérfüves curry pasztával


Leckeres, würziges Fleischgericht. Dazu Reis reichen.




Zutaten für 2 Personen:

·       2 Stangen Zitronengras

·       1 Tl brauner Zucker

·       4 El Sojasoße

·       1 El Limettensaft

·       1 El grüne Currypaste

·       5 El Öl

·       200 g Schweinefilet

·       250 g Zuckerschoten

·       1 Knoblauchzehe

·       2 Lauchzwiebeln

·       1 Prise Salz

·       Pfeffer



1.    Das Zitronengras putzen, die äußeren Blätter entfernen, dann in dünne Ringe schneiden. Das Zitronengras mit dem Zucker, 2 El Sojasoße, dem Limettensaft, grüner Currypaste, Salz und 3 El Öl in der Küchenmaschine zu einer feinen Paste verarbeiten.

2.    Das Fleisch waschen, trocken tupfen, in dünne Streifen schneiden. In eine Gefriertüte füllen, die Currypaste dazugeben und gut durchkneten. Ungefähr 5 Minuten ziehen lassen.

3.    Die Zuckerschoten putzen, waschen. Den Knoblauch schälen, fein hacken. Die Lauchzwiebeln putzen, waschen und in 4 cm lange Stücke schneiden.

4.    In einer Pfanne 1 El Öl erhitzen, das Fleisch mit der Marinade dazugeben und darin rundherum 3-4 Minuten anbraten. Rausnehmen.

5.    Den Rest Öl in die Pfanne geben, erhitzen. Knoblauch und Lauchzwiebeln darin andünsten.

6.    Die Zuckerschoten, 5 Esslöffel Wasser, den Rest der Sojasoße zugeben. Mit Pfeffer würzen und zugedeckt bei mittlerer Hitze ungefähr 4-5 Minuten garen.

7.    Das Fleisch wieder zugeben und kurz erhitzen.



Egy finom fűszeres húsétel. Tálaljuk párolt rizzsel.



Hozzávalók 2 személyre:

·       2 fenyérfű

·       1 tk barnacukor

·       4 ek szójaszósz

·       1 ek limelé

·       1 ek zöld curry paszta

·       5 ek olaj

·       200 g sertés szűz

·       250 g cukorborsó

·       1 gerezd fokhagyma

·       2 újhagyma

·       1 csipet só

·       Bors



1.    A fenyérfű külső leveleit eltávolítjuk, majd vékony gyűrűkre vágjuk. A fenyérfüvet a cukorral, 2 ek szójaszósszal, a lime lével, a zöld curry pasztával, csipet sóval és 3 ek olajjal a konyhagépben krémesre dolgozzuk.

2.    A húst megmossuk, szárazra itatjuk, vékony csíkokra vágjuk. Egy zacskóba tesszük, ráöntjük a fenyérfüves curry pasztát, jól átgyúrjuk, és kb. 5 percig hagyjuk állni.

3.    A cukorborsót megtisztítjuk, mossuk. A fokhagymát és az újhagymát megtisztítjuk. A fokhagymát apróra, az újhagymát 4 cm-es darabokra vágjuk.

4.    Egy serpenyőben 1 ek olajat felforrósítunk, a húst a páccal együtt 3-4 perc alatt körbe megpirítjuk. Kivesszük.

5.    A maradék 1 ek olajat a serpenyőben felforrósítjuk. Rászórjuk a fokhagymát és az újhagymát, megdinszteljük.

6.    Hozzáadjuk a cukorborsót, 5 ek vizet, a maradék 2 ek szójaszószt. Borssal ízesítjük, majd lefedve közepes hőmérsékleten kb. 4-5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst és felforrósítjuk.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen