Leckeres, würziges
Fleischgericht. Dazu Reis reichen.
Zutaten für 2 Personen:
· 2
Stangen Zitronengras
· 1
Tl brauner Zucker
· 4
El Sojasoße
· 1
El Limettensaft
· 1
El grüne Currypaste
· 5
El Öl
· 200
g Schweinefilet
· 250
g Zuckerschoten
· 1
Knoblauchzehe
· 2
Lauchzwiebeln
· 1
Prise Salz
· Pfeffer
1.
Das Zitronengras putzen, die äußeren Blätter entfernen,
dann in dünne Ringe schneiden. Das Zitronengras mit dem Zucker, 2 El Sojasoße,
dem Limettensaft, grüner Currypaste, Salz und 3 El Öl in der Küchenmaschine zu
einer feinen Paste verarbeiten.
2.
Das Fleisch waschen, trocken tupfen, in dünne Streifen
schneiden. In eine Gefriertüte füllen, die Currypaste dazugeben und gut
durchkneten. Ungefähr 5 Minuten ziehen lassen.
3.
Die Zuckerschoten putzen, waschen. Den Knoblauch schälen,
fein hacken. Die Lauchzwiebeln putzen, waschen und in 4 cm lange Stücke
schneiden.
4.
In einer Pfanne 1 El Öl erhitzen, das Fleisch mit der
Marinade dazugeben und darin rundherum 3-4 Minuten anbraten. Rausnehmen.
5.
Den Rest Öl in die Pfanne geben, erhitzen. Knoblauch und
Lauchzwiebeln darin andünsten.
6.
Die Zuckerschoten, 5 Esslöffel Wasser, den Rest der
Sojasoße zugeben. Mit Pfeffer würzen und zugedeckt bei mittlerer Hitze ungefähr
4-5 Minuten garen.
7.
Das Fleisch wieder zugeben und kurz erhitzen.
Egy finom fűszeres húsétel. Tálaljuk
párolt rizzsel.
Hozzávalók
2 személyre:
· 2
fenyérfű
· 1
tk barnacukor
· 4
ek szójaszósz
· 1
ek limelé
· 1
ek zöld curry paszta
· 5
ek olaj
· 200
g sertés szűz
· 250
g cukorborsó
· 1
gerezd fokhagyma
· 2
újhagyma
· 1
csipet só
· Bors
1.
A
fenyérfű külső leveleit eltávolítjuk, majd vékony gyűrűkre vágjuk. A
fenyérfüvet a cukorral, 2 ek szójaszósszal, a lime lével, a zöld curry
pasztával, csipet sóval és 3 ek olajjal a konyhagépben krémesre dolgozzuk.
2.
A
húst megmossuk, szárazra itatjuk, vékony csíkokra vágjuk. Egy zacskóba tesszük,
ráöntjük a fenyérfüves curry pasztát, jól átgyúrjuk, és kb. 5 percig hagyjuk
állni.
3.
A
cukorborsót megtisztítjuk, mossuk. A fokhagymát és az újhagymát megtisztítjuk.
A fokhagymát apróra, az újhagymát 4 cm-es darabokra vágjuk.
4.
Egy
serpenyőben 1 ek olajat felforrósítunk, a húst a páccal együtt 3-4 perc alatt
körbe megpirítjuk. Kivesszük.
5.
A
maradék 1 ek olajat a serpenyőben felforrósítjuk. Rászórjuk a fokhagymát és az
újhagymát, megdinszteljük.
6.
Hozzáadjuk
a cukorborsót, 5 ek vizet, a maradék 2 ek szójaszószt. Borssal ízesítjük, majd
lefedve közepes hőmérsékleten kb. 4-5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst és
felforrósítjuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen