Leckeres würziges
Essen. Statt Brühe kann man Kokosmilch verwenden. Dazu Reis oder Naan Brot und
Joghurt reichen.
Zutaten für 2 Personen:
· 500
g Kartoffeln
· 250
g Möhre
· 2
Zwiebeln
· 2
El Kokosöl
· 200
ml Gemüsebrühe
· 3
Tl rote Currypaste (scharf)
· ½
Tl Garam Masala
· ¼
Tl Kreuzkümmel
· Salz
· ½
Bund Koriander
1.
Die Kartoffeln, Möhren und Zwiebeln schälen, waschen. Die
Kartoffeln in 2 cm große Würfel, die Möhren in 1 cm große Würfel schneiden, die
Zwiebeln grob hacken.
2.
Kokosöl in einem Topf erhitzen, die Zwiebeln darin glasig
andünsten. Die Currypaste, das Garam Masala und den Kreuzkümmel dazurühren und
weitere 1-2 Minute dünsten.
3.
Die Kartoffeln und Möhren unterrühren und weitere 1-2
Minute dünsten, dann mir der Brühe ablöschen. Aufkochen, mit Salz abschmecken
und zugedeckt bei mittlerer Hitze ungefähr 35-40 Minuten weich kochen. Mit den
grob geschnittenen Korianderblättern bestreut servieren.
Finom fűszeres étel. A zöldség leves
helyett elkészíthetjük kókusztejjel is. Tálaljuk rizzsel vagy Naan kenyérrel és
joghurttal.
Hozzávalók
2 személyre:
· 500
g burgonya
· 250
g sárgarépa
· 2
vöröshagyma
· 2
ek kókuszolaj
· 200
ml zöldség leves
· 3
tk piros curry paszta
· ½
tk garam masala
· ¼
tk római kömény
· Só
· ½
csokor koriander
1.
A
burgonyát és a sárgarépát meghámozzuk, mossuk. A hagymát meghámozzuk. A
burgonyát kb. 2 cm-es kockákra, a sárgarépát kb. 1 cm-es kockákra, a hagymát
durvára vágjuk.
2.
A
kókuszolajat felforrósítjuk, rászórjuk a hagymát és üvegesre dinszteljük.
Hozzákeverjük a curry pasztát, a garam masala-t és a római köményt további 1-2
percig dinszteljük.
3.
Hozzáadjuk
a burgonyát és a sárgarépát, és további 1-2 percig dinszteljük, majd felöntjük
a levessel, felfőzzük, sóval ízesítjük, és lefedve közepes hőmérsékleten kb.
35-40 perc alatt puhára főzzük. A durvára vágott korianderlevelekkel megszórva
tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen